Jošt Zakrajšek je državni prvak na 5000 metrov.

0
291

Sprinterji na mirnih vodah so s sobotnim državnim prvenstvom na 5000 metrov, ki so ga že tradicionalno organizirali na Mostu na Soči, odprli tekmovalno sezono 2013. Naslov državnega prvaka med člani je ubranil kajakaš Jošt Zakrajšek, ki se je pred kratkim vrnil s priprav v Avstraliji, drugo mesto pa je osvojil Lovro Leban. Med kajakašicami je bila najboljša Anja Osterman.

V članski kajakaški kategoriji je bila tekma zelo napeta, saj je tekmovalec KKK Tacen Jošt Zakrajšek le za štiri sekunde prehitel tekmovalca domačega kluba Lovra Lebana. S tem je Zakrajšek uspel ubraniti naslov državnega prvaka. Tretje mesto je osvojil Švicar Fabio Wyss, v razvrstitvi za državno prvenstvo pa je bronasta kolajna pripadla Simonu Ovnu s KKK Ljubljana.

V konkurenci članic je bila najhitrejša Anja Osterman (KKK Adria), druga je bila Tina Kobale (BD Ranca Ptuj), tretja pa Bernarda Podbevšek (KKK Žusterna). Med mlajšimi člani je Simon Blažević (KKK Ankaran) prehitel Malina Titorića (KKK Orka) in Vida Debeljaka (KKK Tacen).

Naslov državnega prvaka med mladinci si je priveslal domačin Matic Klobučar (KK SE), drugi je bil Alan Apollonio (KKK Ankaran), tretji pa še en predstavnik kluba Soške elektrarne Jani Jarc. Med mladinkami je slavila Ines Matuc (KKK Bohinj) pred Lucijo Fon Mervič in Beti Medved (obe KK SE). Med mlajšimi mladinci je bil najboljši Rok Šmit (KKK Bohinj), med mlajšimi mladinkami njegova klubska kolegica Anja Lužnik, najhitrejši tekmovalec v kategoriji starejših je bil Matej Toplikar (KKK Žusterna), med starejšimi deklicami je zmagala Sabrina Toš (KKK Žusterna), med mlajšimi dečki je bil najhitrejši Vid Oštrbenk (KKK Čatež), med mlajšimi deklicami pa Eva Volk (KKK Žusterna). V kategoriji veteranov je zmagal Pio Lapanja (KKK Bohinj).

Rezultate si lahko ogledate tukaj, galerijo pa tukaj.