Maja bo na Soči potekalo evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah.

0
589

Bovec, Kobarid, 8. marec 2013: Med 9. in 12. majem 2013 bo dolina Soče gostila evropsko prvenstvo v kajak spustu in sprintu, poimenovano Soča 2013. Pričakuje se 150 do 170 tekmovalcev iz 16 do 18 držav. Tekmovalno dogajanje bo spremljal bogat zabavni program s športnimi aktivnostmi, kulturnimi predstavami in koncerti.

Letošnjo pomlad bo dogajanje v dolini Soče pestro kot že dolgo ne. Med 9. in 12. majem 2013 Bovec in Kobarid gostita evropsko prvenstvo v kajak spustu in sprintu, poimenovano Soča 2013. V Bovcu in Kobaridu so prvenstvo sprejeli z odprtimi rokami, saj je na zgornjem delu Soče tekmovanje na podobni ravni nazadnje potekalo leta 1991.

Siniša Germovšek, župan občine Bovec: »Reka Soča in Bovško sta že dolgo poznana kot kajakaški eldorado. Veseli me, da bomo v letu 2013 gostili kajakaško prvenstvo in se srečali z vrhunskimi tekmovalci in številnimi ljubitelji kajakašega športa in prekrasne Soče.«

Darja Hauptman, županja občine Kobarid: »V letu 2013 bomo na naši najlepši reki, smaragdno zeleni Soči, sooblikovali zgodbo športnega evropskega dogodka, ki je za našo občino, športni turizem in promocijo izrednega pomena. Vas v naši občini, Trnovo ob Soči, bo ponovno športno zaživela in se uvrstila na zemljevid pomembnih športnih destinacij. «

Tekmovalni del prvenstva Soča 2013 poteka v organizaciji Kajakaške zveze Slovenije in Kajak kluba Soške elektrarne. Pričakuje se 150 do 170 tekmovalcev iz 16 do 18 držav. V letošnjem letu pa za zvezo in klub prvenstvo v Bovcu in Kobaridu ni edini podvig, saj pripravljajo tudi svetovno prvenstvo v kajak sprintu, ki bo potekalo v Solkanu junija 2013.

Bojan Žmavc, predsednik Kajakaške zveze Slovenije: »Ena najlepših rek, Soča, bo s svojo spust progo med Srpenico in Trnovim ob Soči spet središče tekmovalnega kajaka. Proga, na kateri je potekalo svetovno prvenstvo leta 1991, je v kajakaškem športu odlično poznana.«

Tekmovalno dogajanje bo na Bovškem in Kobariškem spremljal bogat zabavni program s športnimi aktivnostmi, kulturnimi predstavami in koncerti. Več o Soča 2013 si lahko ogledate na spletni strani www.socakayak.si, dogajanje pa lahko spremljate tudi preko facebooka na strani SOCA Kayak RACE Fever.

Letošnja zima je bila zelo radodarna s padavinami, zato se v pomladnih mesecih pričakuje ugodne plovne razmere na reki Soči. Teh se še posebej veselijo ljubitelji divjih brzic in adrenalinskih užitkov. Plovna sezona se na Soči prične 15. marca in tako lahko pričakujemo prve obiskovalce smaragdne lepotice že veliko pred prvenstvom.

 

ORGANIZATORJI: Kajakaška zveza Slovenije – Kajak klub Soške elektrarne -Občina Bovec – Občina Kobarid

 

INFORMACIJE: 
Tina Batistuta
LTO BOVEC
lto@bovec.si
+386 5 38 41 910 

Tatjana Humar
LTO SOTOČJE – TIC Kobarid
tatjana.humar@lto-sotocje.si
+386 5 380 04 90