Jošt Zakrajšek zadnji dan EP v Moskvi odstopil na 5000m.

0
579

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Moskvi je Jošt Zakrajšek nastopil na 5000-metrski razdalji, a pred zaključkom tekme žal odstopil.

Izredno visoke temperature v Moskvi, kazalo je krepko preko 30 stopinj Celzija, so terjale svoj davek in Jošt Zakrajšek svojega zadnjega nastopa v letošnji sezoni ni dokončal.

»Čeprav je včeraj že dobro kazalo, se je danes izšlo zelo slabo. Scenarij sicer ni bil najslabši, lahko bi bilo še precej slabše. Eden izmed tolažilnih razlogov je ta, da v takšni vročini še nisem prav dobro tekmoval. Danes že s starta zavesljaji niso bili pravi, tako da sem se vmes že mučil in po drugem krogu sem videl, da bo to daleč od tistega, kar si želim, tako da sem si potem rekel, da zaključim današnjo zgodbo, sezono 2016 in da potegnem črto ter vidim, kako naprej,« je dejal Zakrajšek.

V letošnjem letu sprinterje na mirnih vodah čakajo le še olimpijske igre, kamor se Zakrajšek ni uspel uvrstiti, tako da je zanj že konec sezone. Sledi sicer še nekaj tekmovanj v kajakaškem maratonu, kjer je v preteklosti že tekmoval, a trenutno je v načrtu premor: »Trenutno je v igri premor, ampak bo to aktiven premor. Za naslednjo sezono imam še vedno načrt tekmovati. Trenutno ne vem, ali bo premor v čolnu oziroma, kako bo to izgledalo. Sigurno pa si bom prvih nekaj dni vzel popoln premor za družino in faks. Morda je to leto tisto, da uredim te zadeve.«

Na 5000 metrov je zmagal Portugalec Fernando Pimenta, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Belorus Aleh Jurenia.