Jure Kragelj na olimpijskih upih v dveh finalih A

0
130

Slovenska ekipa je septembra nastopala na zelo močni mednarodni regati za mlade sprinterje na mirnih vodah, ki je v poljski Poznanj privabila številne bodo zvezde sprinta iz okoli 40 držav. Uspehe so dosegli tudi naši predstavniki, najbližje kolajni pa je bil Jure Kragelj, ki je bil četrti na 500-metrski razdalji.

Primorski sprinter na mirnih vodah Jure Kragelj se je na regati “Olimpijski upi”, ki je potekala v Poznanju uvrstil v dve borbi za odličja. Le tri desetinke so ga na koncu ločile od bronaste kolajne na 500-metrski razdalji kajakašev do 17 let, kjer je bil na koncu četrti. Pred njim so se zvrstili zmagovalec finala Poljak Alex Borucki, Belgijec Louis Vangeel in Srb Veljko Vještica.

Jure Kragelj se je kot drugi kajakaš polfinalne skupine kajakašev do 17 let na 1000 metrov brez težav uvrstil tudi v finale na tej razdalji. S sedmimi sekundami zaostanka za zmagovalcem Alexom Boruckim iz Poljske je zasedel šesto mesto. Drugi je bil Belgijec Louis Vangeel, tretji pa Slovak Martin Babik.

Kajakašica Eleonore Pogačnik si je na 1000-metrski razdalji tekmovalk do 15 let priveslala nastop v finalu B, po tem ko je bila v svoji polfinalni skupini peta. V odločilni tekmi je v cilj priveslala kot sedma, kar je pomenilo končno 16. mesto na tej razdalji. V finalu A je zmagala Madžarka Bianka Vivien Hofer, druga je bila Srbkinja Zsofi Horvat, tretja pa Nemka Undine Horakh.

Eleonore Pogačnik je nastopila tudi v finalu B kajakašic do 15 let na 200 metrov, kjer se je izkazala s šestim časom in skupnim 15. mestom. Zmage v finalu A se je veselila Srbkinja Zsofi Horvat, druga je bila Čehinja Barbora Janotova, tretja pa Nemka Judit Muhlenkamp.

V finalu B na 1000 metrov sta veslali Eva Plesničar in Zala Jakulin, in sicer med kajakašicami do 16 let. V cilj finala sta priveslali kot osmi, skupno sta torej dosegli 17. rezultat tekmovanja. V finalu sta najboljši čas dosegli Madžarki Panna Jeszkel in Hanna Gloria Acelos.

Naveza Eva Plesničar – Zala Jakulin je veslala še v finalu B kajakašic U16 na 200 metrov, kjer sta zasedli osmo mesto. V istem finalu sta se na deveto mesto uvrstili Eleonore Pogačnik in Hana Bedrnjak. Zmaga v finalu A je odšla v Turčijo po zaslugi Isilsu Karvan in Ozge Nas Yildiz. Srebrno kolajno sta si priveslali Nemki Judith Muhlenkamp in Femke Rupf, bron pa Danki Caroline Alsoer in Alberte Noe.

V konkurenci moških kajakaških dvojcev do 16 let sta v finalu B na 200 metrov veslala Gaber Jurkovič in Miha Gašperin, ki sta bila osma, skupno 17. V isti konkurenci sta Gregor Gašperin in Anej Čušin priveslala do finala C. V tej tekmi sta v cilj prišla kot sedma. Zmaga v finalu A je odšla v Nemčijo s Timom Olejem Methnerjem in Jonasom Neumannom, druga sta bila Poljaka Marcel Meus in Mateusz Kubalski, tretja pa Ukrajinca Maksim Piatkovski in Timofi Žerebilo.

Tako Gregor Gašperin kot Anej Čušin sta na 200-metrov v K1 U15 tekmovala tudi v enojcu. Gregor Gašperin si je s šestim časom polfinalne skupine zagotovil nastop v finalu B, kjer je bil na koncu deveti (18.), Anej Čušin pa je z osmim časom polfinalne skupine nastopil v finalu C, kjer je bil osmi. V finalu A je zmagal Turek Rahmi Kaan Karahan, drugi je bil Slovak Alex Gavlieder, tretji pa Madžar Laszlo Herk.

Na 1000-metrskih razdaljah so veslali še Gašper Manfreda (K1m U17), Filip Palijan, Gaber Jurkovič (K1m U15), Hana Bedrnjak (K1ž U16), Tilen Ivančič – Anej Čušin in Gaber Jurkovič – Filip Palijan (K2m U16), ki pa so žal obstali v kvalifikacijah oziroma polfinalnih skupinah.

V kvalifikacijah na 500 metrov so Vid Černe (K1m U17), Tilen Ivančič, Miha Gašperin (K1m U15), Hana Bedrnjak (K1ž U16), Eleonore Pogačnik (K1ž U15), Tilen Ivančič – Anej Čušin in Gregor Gašperin – Miha Gašperin (K2m U16) obstali v kvalifikacijah, Eva Plesničar in Zala Jakulin (K2ž U16) pa v polfinalni skupini.

Zadnji dan so se na 200-metrsko razdaljo podali še Vid Černe, Gašper Manfreda (K1m U17) in Hana Bedrnjak (K1ž U16), vendar so obstali v prvi fazi tekmovanja.

Vsi rezultati so na voljo na: https://oh2023.domtel-sport.pl/?pkt=2&impreza=6

FOTO: Facebook Kajak klub Soške elektrarne