Jure Lenarčič trenutno prvi v skupnem seštevku ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah.

0
382

Kanuist tacenskega kluba Jure Lenarčič pred zadnjo tekmo v seriji ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah vodi v skupnem seštevku te serije, Anže Berčič pa je uvrščen na tretje mesto.

V uvodni sezoni sezoni ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah so tekmovalci nastopali na tekmah v Markkleebergu, Tacnu, Liptovskem Mikulašu, Meranu in Pragi, prihajajoči konec tedna pa bo finale serije potekal v Bratislavi.

Večina tekmovalcev je veslala na dveh ali treh tekmah, precej slovenskih predstavnikov pa le v Tacnu. Po petih preizkušnjah je v vodstvu skupnega seštevka med kanuisti Jure Lenarčič, ki je zbral 129 točk. Drugi je Slovak Marko Mirgorodsky, ki ima 110 točk, tretji pa Anže Berčič z 92 točkami. Na 16. mestu je trenutno Žiga Taljat, Jakob Jeklin je 23., Benjamin Savšek 28., Urh Turnšek 31., Luka Božič 34., Tine Kancler 48., med najboljšo petdeseterico pa najdemo še Klemna Vidmarja, ki je 50.

V skupnem seštevku med kajakaši je Vid Kuder Marušič šesti s 95 točkami. Vodita Francoz Yves Prigent in Slovak Andrej Malek, ki sta zbrala po 101 točko, tretji pa je Čeh Vit Prindiš z le eno točko manj. Med najboljšo petdeseterico najdemo še Petra Kauzerja, ki je nastopil le v Tacnu in je trenutno 27., Žana Jakšeta, ki je 32., Tineta Kanclerja, ki je 42. in Martina Srabotnika na 45. mestu.

V konkurenci kajakašic je poškodovana Urša Kragelj 14., Eva Terčelj je 18., Eva Alina Hočevar 32., Lea Novak 45. Vodi Slovakinja Eliška Mintalova, ki ima 120 točk, druga je Italijanka Maria Clara Giai Pron s 94 točkami, tretja pa še ena Slovakinja Elena Kaliska, ki ima 82 točk.

Med kanuistkami prva tri mesta zasedajo Slovakinje Monika Škachova, Emanuela Luknarova in Simona Macekova. Nina Bizjak je pred zadnjo tekmo na skupnem 18. mestu, Eva Alina Hočevar je 27., Alja Kozorog 31., Lea Novak pa 39.

Skupni seštevek je na voljo na: https://canoe-europe.org/preview-file/eca-european-open-slalom-cup-2019_current-standings_4-3187.pdf