Jure Meglič je v Liptovskem Mikulašu obstal v poflinalu.

0
557

Kajakaš Jure Meglič je ta vikend tekmoval na mednarodni tekmi v Liptovskem Mikulašu, kjer pa mu ni šlo vse po načrtih, saj je na 65. tatranskem slalomu obstal v polfinalu in zasedel 26. mesto.

Jure Meglič bo verjetno vikend v Liptovskem Mikulašu hitro pozabil, saj mu v polfinalu močne mednarodne tekme na Slovaškem ni uspela vožnja, kakršno si je želel. Na progi je namreč naredil kar nekaj napak, ki so mu prinesle 54 kazenskih sekund, kar je pomenilo, da ne bo nastopil v finalu. Najboljši med kajakaši je bil Poljak Dariusz Popiela, drugo mesto je z zaostankom slabih dveh sekund osvojil Slovak Martin Halčin, tretji pa je bil njegov rojak Jan Šajbidor, ki je za zmagovalcem zaostal za skoraj štiri sekunde in pol.

Nasploh so bile razlike med tekmovalci zelo velike. V kanuistični konkurenci je Slovak Alexander Slafkovsky zmagal pred reprezentančnim kolegom Matejem Benušem z več kot tremi sekundami naskoka, medtem ko je tretjeuvrščeni Jerguš Badura zaostal že za sedem sekund. Med kajakašicami je zmagala Jana Dukatova, pred Rusinjo Aleksandro Perovo in rojakinjo Eleno Kalisko, med kanuistkami je bila najboljša Britanka Mallory Franklin, druga je bila Ukrajinka Viktoria Us, tretja pa Katarina Macova. Najboljša v konkurenci dvojcev sta bila Slovaka Tomaš Kučera in Jan Batik, druga sta bila Rusa Kuznetsov-Larionov, tretja pa Poljaka Filip in Andrzej Brzezinski.

Slovenske tekmovalce prva izbirna tekma za sestavo reprezentance čaka v soboto v Solkanu, tej pa bodo sledile še tekme v Tacnu.