Jošt Zakrajšek je v Szegedu na 5000 metrov osvojil četrto mesto.

0
570

Kajakaš Jošt Zakrajšek je odlično tekmoval na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu, kjer je na 5000 metrov zasedel četrto mesto. Kajakašica Anja Osterman je veslala v svojem prvem finalu B na tekmah svetovnega pokala in na 200 metrov zasedla deveto mesto, skupno 18.

Zadnji tekmovalni dan svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu je odlično nastopil kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je na najdaljši razdalji, na 5000 metrov, zasedel odlično četrto mesto. Potem ko v polfinalu na 1000 metrov ni imel sreče s tekmovalno progo in se je uvrstil v finale B, je nato na tekmi za razvrstitev od 10. do 18. mesta zmagal, še bolje pa je nastopil zadnji tekmovalni dan. Od kolajne na 5000 metrov so ga ločile le štiri sekunde. Zmagal je beloruski tekmovalec Aleh Jurenia, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Argentinec Daniel Dal Bo.

V finalu B na 200 metrov pa je veslala kajakašica Anja Osterman, ki je ta konec tedna prvič veslala na tekmi svetovnega pokala. Na 500 metrov je obtičala v polfinalu, bolje pa se je odrezala na najkrajši, 200-metrski razdalji, kjer se je prebila v finale B. V njem je zasedla deveto mesto, kar ji je v skupni razvrstitvi prineslo 18. mesto. Najboljša je bila Lisa Carrington z Nove Zelandije, druga je bila Poljakinja Karolina Naja, tretja pa Rusinja Natalia Podolskaja.

Tekmovalce druga tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah čaka že prihodnji konec tedna v čeških Račicah.