Jutri se v Krakovu začenja evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane.

0
596

Pred slalomisti na divjih vodah je drugo letošnje evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Pred slabima dvema tednoma so v Pragi blesteli člani, tokrat pa bodo imeli priložnost za dokazovanje še mladinci in mlajši člani. Evropsko prvenstvo v Krakovu bo potekalo od četrtka do nedelje.

Slovenska ekipa je v Krakov prišla z močno zasedbo, tako da cilja na najvišja mesta. V kanuju bo na startu lanskoletni svetovni mladinski prvak Nejc Polenčič, ki je do naslova prišel prav na tej progi, kolajne z največjih tekmovanj ima tudi Eva Alina Hočevar, ki jo bomo videli tako v kajaku kot kanuju. Med kajakaši do 23 let bodo najvišja mesta lovili Niko Testen, Tine Kancler in Marko Petek, med kanuisti pa poleg Polenčiča še Klemen Vidmar in Urh Turnšek. Lea Novak bo v konkurenci do 23 let veslala v kajaku in kanuju, v kajaku pa bo na startu tudi Sara Belingar. Prvo ime mladinskega dela ekipe je že prej omenjena Eva Alina Hočevar, ki ji bosta med kajakašicami družbo delali še Helena Domajnko in Zala Zanoškar, v kanuju pa Asja Jug. Med kajakaši bodo veslali mladinski olimpijski prvak Lan Tominc, Jan Ločnikar in Urban Gajšek, med kanuisti pa Martin Gale in Adam Križaj.

Na Poljskem bodo tekmovali slalomisti iz 23 držav. Poleg Slovencev in domačinov Poljakov še predstavniki Andore, Avstrije, Belgije, Hrvaške, Češke, Francije, Nemčije, Grčije, Madžarske, Irske, Italije, Latvije, Litve, Severne Makedonije, Nizozemske, Romunije, Rusije, Srbije, Švice, Švedske in Ukrajine.

Med udeleženci bodo tudi dobitniki kolajn na letošnjem članskem evropskem prvenstvu Gabriela Satkova, Tereza Fišerova, Amalie Hilgertova in Vaclav Chaloupka, pa tudi lanskoletna članska svetovna prvakinja Nemka Andrea Herzog.

V četrtek so na sporedu kvalifikacijske vožnje kajakašic in kanuistov med mladinci in mlajšimi člani, v petek sledijo še kvalifikacije kanuistk in kajakašev. V petek popoldne bodo že podelili prve komplete kolajn, in sicer najboljšim v ekipnih tekmah. V soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s polfinali in finali kanuistk ter kajakašev.

Tako kot je letos že postalo pričakovano, bo zaradi zagotavljanja varnosti udeležencev tekmovanje zaprto za splošno javnost, vstop na prizorišče bo dovoljen le akreditiranim osebam, na vstopu pa že v času treningov poteka merjenje telesne temperature. Prav tako je obvezna nošnja mask.

 

SPLETNI PRENOS bo na voljo na Youtube kanalu Canoe Europe: https://www.youtube.com/CanoeEurope

 

Rezultati v živo: https://siwidata.com/canoelive/ – /live/eca/1496