Kajakaši konec tedna na dveh prizoriščih

0
546

Ljubljana, 26. maja (STA) – Z nastopom na finalnih dveh tekmah svetovnega pokala v spustu v Veliki Britaniji se že zaključuje prvi del sezone v kajaku in kanuju. Jernej Korenjak bo na razmeroma dolgi progi klasičnega spusta lovil svojo najboljšo uvrstitev, poleg njega pa bosta na Otoku nastopila še Lučka Cankar ter Andrej Oglajner. Do finala si želi tudi Jernej Zupančič Regent, ki bo edini slovenski predstavnik na svetovnem pokalu na mirnih vodah v Duisburgu.


Z nastopom na finalnih dveh tekmah svetovnega pokala v spustu bo Jernej Korenjak na razmeroma dolgi progi klasičnega spusta lovil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Želi si izboljšati sedmo mesto, kar je na zadnji tekmi zgrešil za eno mesto tako da izziv ostaja tudi na zadnjem nastopu. Lučka Cankar je trenutno sedma v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in želi z uspešnimi nastopi nadaljevati, tretji slovenski predstavnik, Andrej Oglajner, ki je svojo najboljšo uvrstitev dosegel v krstnem nastopu in potrdil svoj status v ekipi za evropsko prvenstvo, se bo meril na težki progi za sprint.


Jernej Župančič Regent pa bo edini predstavnik slovenske ekipe na tekmi svetovnega pokala na mirnih vodah v Duisburgu. Zadnjih deset dni je preživel na pripravah v Nemčiji skupaj z reprezentanco Južne Afrike in najboljšim kajakašem na mirnih vodah ta čas, Kanadčanom Adamom Koeverdenom. Nad merjenjem moči z dobitnikom dveh olimpijskih kolajn iz Aten, je bil navdušen: “To je bila moja najboljša odločitev v karieri, da sem se pridružil Koeverdenu na pripravah. Še nikoli nisem na treningih bolj užival,” je povedal Župančič, ki bo v Duisburgu nastopil na vseh treh razdaljah, največ možnosti za uspeh pa ima vsekakor na 1.000 m. Tekma v Duisburgu bo tudi zadnja resna preizkušnja pred zaključnimi pripravami na sredozemske igre v Almerii.