Uspešna nastopa Kauzerja in Kralja

0
499

Bratislava, 22. maja (STA) – Slovenski kajakaš Peter Kauzer je uspešno nastopil na močni mednarodni tekmi Slavia Cup v Bratislavi. Član Hrastnika je namreč danes v slovaški prestolnici z dvema kazenskima sekundama osvojil drugo mesto v slalomu in tako kronal odlične predstave v zadnjem času. V tej kategoriji si je finale priveslal tudi Dejan Kralj, sicer najboljši v kvalifikacijah, ki je nastop končal kot četrti, skupno pa je imel tri dotike. V K-1 sta nastopila še Uroš Kodelja in Jure Meglič, ki sta polfinale končala na 13. oziroma 17. mestu. Zmagal je Slovak Peter Cibak.


V ostalih kategorijah Slovenci niso prišli med najboljših deset, ki nastopijo v finalu. Tako je med kanuisti najboljšo slovensko uvrstitev dosegel Simon Hočevar, ki je bil 12., Dejan Stevanovič je bil 15., Jošt Zakrajšek pa 23. Najhitrejši je bil sloviti domačin Michal Martikan. Med dvojci sta si polfinale priveslala Nejc Višnar in Urban Jarc, ki pa sta bila danes 16. Slavila sta Slovaka Peter in Pavol Hochschorner. V ženski konkurenci ni bilo slovenskih tekmovalk.


Že v včerajšnjih kvalifikacijah so tekmovanje končali kajakaši Janoš Peterlin (46.), Simon Artelj (47.) in Matic Terčelj (63.), kanuisti Aljaž Kulovec (36.), Jernej Zupan (46.) in Miha Zver (49.) ter dvojec Blaž Oven/Jure Jaklič (23.).