Spustaši solidni tudi na Irskem

0
551

Dublin, 22. maja (STA) – Spustaši so v soboto in nedeljo v irskem Castleconnellu opravili s tretjo in četrto tekmo svetovnega pokala. Na današnji klasični tekmi sta se izmed treh Slovencev, ki so nastopali na Irskem, najbolj izkazala kajakaš Jernej Korenjak in kajakašica Lučka Cankar, ki sta osvojila osmi mesti. Na včerajšnjem sprintu je Cankarjeva dodala še deveto mesto, med kajakaši pa sta Korenjak in Andrej Oglajner končala na 11. oziroma 23. mestu. Oglajner je bil danes 28. Nejc Žnidarčič in Pavli Kuralt zaradi študijskih obveznosti nista nastopila.


Klasično tekmo je sicer med kajakaši dobil Francoz Arnaud Hybois pred Čehoma Kamilom Mrazekom in Alešem Marekom, pri kanuistih je bil najboljši Hrvat Emil Milihram pred Italijanom Vladijem Panatom in Nemcem Stefanom Stiefenhoferjem, med dvojci pa sta se zmage veselila Nemca Christian Andree in Patrick Driesch. Druga sta bila Francoza Cyril Leblond in David Silloto, tretja pa Čeha Marek Salek in Jan Riha. Edino žensko kategorijo je dobila Čehinja Michala Strnadova pred Švicarko Sabine Eichenberger in Nemko Alexandro Heidrich.


Pri moških je v soboto v K-1 slavil zmagovalec prvega sprinta sezone Britanec Jonnie Schofield pred Hyboisom in Čehom Tomašem Slovakom. V C-1 je bil najuspešnejši Panato, ki je pred tem dobil tudi uvodni tekmi sezone, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Hrvata Igor Gojič in Tomislav Hohnjec. Med dvojci sta s progo najhitreje opravila Salek in Riha, sledili pa sta jima francoski zasedbi Leblond/Silloto in Frederic Momot/Michael Didier. V ženski konkurenci je bila najboljša zmagovalka klasične tekme na reki Washburn Strnadova pred Francozinjo Nathalie Leclerc in Eichenbergerjevo.


Zadnji tekmi svetovnega pokala bosta na sporedu 28. in 29. maja v Bali. Tekmovalce nato konec junija čaka dodatna izbirna tekma v Bihaču, med 21. in 24. julijem pa se bodo najboljši spustaši merili za kolajne na evropskem prvenstvu v francoskem Chaulauxu.


Izidi:
– sprint:
– moški:
– K-1:
 1. Jonnie Schofield (VBr)                          3:33,00
 2. Arnaud Hybois (Fra)                             3:34,89
 3. Tomaš Slovak (Češ)                             3:35,09
..
11. Jernej Korenjak (Slo)                          3:38,70
23. Andrej Oglanjner (Slo)                        3:47,15


– C-1:
 1. Vladi Panato (Ita)                                 4:03,73
 2. Igor Gojič (Hrv)                                     4:09,77
 3. Tomislav Hohnjec (Hrv)                         4:11,25


– C-2:
 1. Marek Salek/Jan Riha (Češ)                  4:03,35
 2. Cyril Leblond/David Silloto (Fra)            4:07,95
 3. Frederic Momot/Michael Didier (Fra)      4:08,94


– ženske:
– K-1:
 1. Michala Strnadova (Češ)  &n