Kajakaši med najboljšimi športniki Ljubljane

0
335

Športna zveza Ljubljane je v festivalni dvorani podelila priznanja in nagrade najboljšim športnicam in športnikom preteklega leta, zaslužnim amaterskim delavcem v športu ter klubom in društvom z okroglimi obletnicami. Med nagrajenci so bili tudi naši tekmovalci in tekmovalke.

Nagrado za najboljšega mladega športnika Ljubljane je prejel kajakaš KKK Ljubljana Tjaš Til Kupsch, ki je zablestel na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Banjaluki, kjer je postal mladinski evropski prvak v sprintu, tako v posamični konkurenci kot ekipni, poleg tega pa je osvojil še srebro v klasiki.

V konkurenci najboljših športnic glavnega mesta je bila Eva Terčelj, svetovna ekipna podprvakinja in tretjeuvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala v ekstremnem slalomu, druga. Pred njo je bila smučarska skakalka Urša Bogataj, dvakratna olimpijska prvakinja.

Prav tako na drugo mesto se je uvrstil Benjamin Savšek, ki je skupaj z Anžetom Berčičem in Luko Božičem postal ekipni svetovni prvak v Augsburgu, na začetku sezone pa je osvojil tudi naslov evropskega prvaka, kar mu je tokrat prineslo drugo mesto v razvrstitvi za najboljšega športnika Ljubljane v letu 2022. Na prvo mesto se je uvrstil alpski smučar Žan Kranjec, srebrni z olimpijskih iger v Pekingu. V razvrstitvi za najboljšega športnika pa je Kranjcu in Savšku družbo delal še Jošt Zakrajšek, ki je lani osvojil dve kolajni na svetovnih pokalih na 5000 metrov.  

Naslov ekipnih svetovnih prvakov med kanuisti je Benjaminu Savšku in Anžetu Berčiču prinesel še nagrado v konkurenci malih skupin.

Poleg glavnih nagrad pa so podelili še priznanja za uspehe, kjer so bili naši predstavniki prav tako med prejemniki.

ŠPORTNICA LJUBLJANE 2022

1. mesto: Urša Bogataj, smučarski skoki

2. mesto: Eva Terčelj, slalom na divjih vodah

3. mesto: Ekaterina Vedeneeva, ritmična gimnastika

ŠPORTNIK LJUBLJANE 2022

1. mesto: Žan Kranjec, alpsko smučanje

2. mesto: Benjamin Savšek, slalom na divjih vodah

3. mesto: Jošt Zakrajšek, sprint na mirnih vodah

NAJBOLJŠA ŽENSKA EKIPA LJUBLJANE 2022

Rokometni klub Krim Mercator

NAJBOLJŠA  MOŠKA EKIPA LJUBLJANE 2022

Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana

MLADA ŠPORTNICA LJUBLJANE 2022

Veronika Sadek, atletika

MLADI ŠPORTNIK LJUBLJANE 2022

Tjaš Til Kupsch, spust na divjih vodah

PARA ŠPORTNIK LJUBLJANE 2022

Matej Brajkovič, biljard na vozičkih

NAJBOLJŠI PAR/MALA SKUPINA LJUBLJANE 2022

Anže Berčič, Benjamin Savšek, slalom na divjih vodah

Foto: Nik Erik Neubauer / https://www.szlj.si/2023/02/24/sportnika-ljubljane-2022-sta-ursa-bogataj-in-zan-kranjec-ekipi-pa-rk-krim-in-ach-volley/