Ta konec tedna se začenja domača kajakaška sezona

0
237

Kot veleva tradicija se domača kajakaška sezona začenja z otvoritvenimi tekmami v Ljubljani, kjer jih v sredini marca vselej organizira tacenski kajakaški klub. V soboto bosta na vrsti slalomska tekma v kanalu ter spust med Medvodami in tacenskim klubom, v nedeljo pa sledi še prva tekma leta na divjevodaškem poligonu.

Vrhunec tekmovalnega vikenda bomo videli v nedeljo, ko se bodo na brzicah reke Save poleg vseh najboljših slovenskih tekmovalk in tekmovalcev predstavili tudi predstavniki Nemčije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Madžarske in Severne Makedonije. Neposredno s priprav v Londonu, kjer bo septembra potekalo svetovno prvenstvo v slalomu in olimpijske kvalifikacije, bodo prišli naši reprezentanti, da preverijo trenutno formo še v tekmovalnih razmerah. V kanuju bodo na startu Benjamin Savšek, Luka Božič, Anže Berčič, Nejc Polenčič, Juš Javornik in mnogi drugi, med kajakaši bomo videli Petra Kauzerja, Martina Srabotnika, Žana Jakšeta, Vida Kudra Marušiča, Ulana Valanta, Jana Ločnikarja … Na startu v ženski konkurenci bodo prav tako vse najboljše Slovenke Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar, Ajda Novak, Alja Kozorog, Lea Novak …

Začetek prve nedeljske vožnje je predviden za 10. uro, druga vožnja pa naj bi se začela ob 12. uri.  

Čeprav bo nekaj članov in članic nastopilo tudi v sobotni preizkušnji slaloma v kanalu, pa bo največ pozornosti namenjene mlajšim tekmovalkam in tekmovalcem. Na tekmi se bodo namreč predstavili tako mlajši kot starejši dečki in deklice, pa tudi mladinci in mladinke, poleg že prej omenjenih članic in članov, kjer pa zastopanost ne bo tako številčna kot v nedeljo.

Začetek prve slalomske vožnje v kanalu bo ob 9.uri, ko se bodo na progo podali mladinci in člani, ob 12.10 pa bodo s tekmovanjem začeli še predstavniki v mlajših kategorijah.

Sobotni popoldanski program bo namenjen spustaški tekmi med Medvodami in Brodom, cilj bo pri Kajak kanu klubu Tacen. Na startu bo večina naših najboljših – Anže Urankar, Simon Oven, Nika Ozimc, Živa Jančar, Blaž Cof, Tjaš Til Kupsch …

Tekmovanje v spustu se bo začelo ob 15.45.