Kajakašice so tekmovale na 200 in 1000 metrov, kajakaši pa na 200 in 500 metrov.

0
579

Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu drugi dan zapored nastopali na državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah. Tudi drugi dan sta do naslova državnih prvakov priveslala Špela Ponomarenko Janić, včeraj najboljša na 500 metrov, in Jošt Zakrajšek, včeraj najboljši na 1000 metrov. Ponomarenko Janićeva je danes zanesljivo slavila na 200-metrski razdalji, Jošt Zakrajšek pa je bil najhitrejši na 500 metrov. Državna prvakinja na 1000 metrov je postala Anja Osterman, državni prvak na 200 metrov pa Tilen Vidovič.

Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu znova tekmovali za naslove državnih prvakov, pa tudi za mesta v državni reprezentanci. V precej slabših pogojih kot včeraj, danes sta tekmovalke in tekmovalce ovirala veter in dež, je Špela Ponomarenko Janić znova suvereno opravila s tekmicami. Na 200-metrski razdalji je namreč v cilj priveslala z več kot tremi sekundami in pol prednosti pred drugouvrščeno Anjo Osterman, Szilvia Kollo pa je na tretjem mestu zaostala za šest sekund. V konkurenci mlajših članic je naslov prvakinje pripadel Anji Osterman, druga je bila Mia Medved, tretja pa Taja Smukavec.

V moški konkurenci na 200 metrov je do cilja najhitreje priveslal Tilen Vidovič, ki se je po nekaj letih premora letos zopet vrnil na tekmovališča. Na drugo mesto se je uvrstil Rok Šmit, tretji pa je bil Jošt Zakrajšek, ki v mednarodni konkurenci na tej razdalji ne nastopa, saj je specialist za daljše razdalje. Tilen Vidović je naslov prvaka osvojil tudi v konkurenci do 23 let, drugi je bil Rok Šmit, tretji pa Maks Frančeškin.

Na 1000 metrov je naslov državne prvakinje osvojila Anja Osterman. Najbolj se ji je približala Ines Matuc, bron pa si je priveslala Mia Medved. Ker so vse tekmovalke mlajše od 23 let, so iste sprinterke kolajne prejele tudi v konkurenci mlajših članic.

Kajakaši so drugi tekmovalni dan nastopali še na 500-metrski progi, kjer je zmagal Jošt Zakrajšek, pred Alanom Apolloniem in Rokom Šmitom. Zlato kolajno med mlajšimi člani so okoli vratu obesili Alanu Apolloniu, srebrno Roku Šmitu, bronasto pa Blažu Jugu.

Popoldanski del tekmovanja je bil namenjen izbirnim tekmam na istih razdaljah, kot so bile dopoldanske tekme za državno prvenstvo. Špela Ponomarenko Janić popoldne ni nastopila, tako da se je zmag na 200 in 1000 metrov veselila Anja Osterman. Na 200 metrov je bila druga Szilvia Kollo, tretja pa Mia Medved, na 1000 metrov pa je drugo mesto osvojila Ines Matuc, Mia Medved je bila znova tretja. Tudi Jošt Zakrajšek je izpustil popoldanski nastop. Na 200 metrov je bil najhitrejši Tilen Vidovič, drugi je bil Rok Šmit, tretji pa Jan Šmit, na 500 metrov pa je zmagal Alan Apollonio, pred Rokom Šmitom in Matejem Toplikarjem.

 

Rezultati: www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/C48Dlani_u23-tekma01_5.pdf