Državni prvak med kajakaši je postal Simon Oven, med kanuisti najboljši Peter Žnidaršič.

0
603

Na Savi Dolinki so se spustaši na divjih vodah pomerili za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu. Državni prvak med kajakaši je postal Simon Oven, med kanuisti je bil najboljši Peter Žnidaršič, med kajakašicami Jana Hočevar, med dvojci pa Peter Žnidaršič in Luka Žganjar.

Po izredno slabih tekmovalnih pogojih na sredinem državnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah, ko je tekmovalce oviral veter, pa tudi sneg, so na progi med Piškovco in Šobcem veslali v boljših razmerah. Da je v odlični formi, je potrdil Simon Oven, ki je zelo dobro veslal tudi na prejšnjih tekmah, tokrat pa v cilj priveslal s prednostjo skoraj 37 sekund. Oven je bil sicer državni prvak v klasičnem spustu že v sezonah 2013 in 2014. Na drugo mesto se je uvrstil lani najboljši na klasični preizkušnji državnega prvenstva Maks Frančeškin, Nejc Žnidarčič pa je bil tretji.

Med kanuisti je na tekmovanju sicer zmagal Hrvat Tomislav Lepan, a v razvrstitvi državnega prvenstva je zmaga pripadla Petru Žnidaršiču, sicer drugouvrščenemu kanuistu tekmovanja. Simon Hočevar je na DP zasedel drugo mesto, sicer tretje, bron na državnem prvenstvu pa je pripadel Luki Žganjarju.

Med kajakašicami je državna prvakinja postala Jana Hočevar, za njo se je uvrstila Eva Alina Hočevar, tretja pa je bila Teja Vrbnjak Erbežnik. Na tekmovanju je zmagala Avstrijka Valentina Dreier, druga je bila Jana Hočevar, tretja pa še ena predstavnica severnih sosedov Antonia Oschmautz.

Tudi med dvojci je zmaga odšla v Avstrijo. Z dobro minuto prednosti sta namreč zmagala Gerhard Schmid in Peter Draxl, drugo mesto sta osvojila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, tretje pa Juš Javornik in Vid Oštrbenk.

V mladinski konkurenci kajakašic je bila Jana Hočevar prva, Eva Alina Hočevar je postala državna podprvakinja, na tretje mesto pa je priveslala Živa Brglez. Med kajakaši je bil najboljši mladinec Vid Oštrbenk, drugi je bil Blaž Anžlovar, tretji pa Matic Firm. Najhitrejši mladi kanuist je postal Juš Javornik, Vid Oštrbenk je bil drugi, Nejc Gradišek pa tretji.

Nastopili so tudi veterani, kjer je zmagal Matjaž Avšič, pred Jožetom Hafnerjem in Petrom Kalanom.

 

Rezultati:

Posamično: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Rezultati6.pdf

Mladinci posamično: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Rezultati_mladinci2.pdf

Ekipna tekma: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Rezultati_ekipno.pdf