Kajakaško ustvarjanje v CUDV Dolfke Boštjančič.

0
641

Iztekajoče se leto 2015 ni prineslo le vnovičnih kajakaških uspehov, temveč tudi sodelovanje Kajakaške zveze Slovenije s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage. Poleti so gojenci centra z nekaj najboljšimi slovenskimi reprezentanti veslali na Ljubljanici, kasneje pa se z njimi veselili uspehov na sprejemu pred Drugo violino. Tudi sredstva, zbrana v akciji 24 ur veslanja za dober namen, so bila letos namenjena CUDV Dolfke Boštjančič. Leto smo zaključili s skupnim projektom izdelave novoletnih daril.

»To naše prvo leto sodelovanja smo zaključili na zanimiv način – s skupnim barvanjem kanujev, ki smo jih izdelali v Varstveno-delovnem centru Ljubljana kot novoletna darila. Ustvarjalnost in živahna vnema sta vodili kajakaše in varovance Centra Draga pri barvanju in pred nami so hitro nastajali lepi izdelki,« je povedala direktorica centra dr. Valerija Bužan. Izdelane in poslikane kanuje letos Kajakaška zveza Slovenije kot novoletno darilo podarja svojim sponzorjem in partnerjem ter se jim tako zahvaljuje za pomoč in podporo.

Barvanja kanujev se je udeležil tudi aktualni evropski prvak in srebrni s svetovnega prvenstva Benjamin Savšek: »Druženje z gojenci CUDV je bilo zelo prijetno. Razkazali so mi njihovo malo proizvodnjo, kjer izdelujejo veliko različnih izdelkov za poslovna ali zasebna darilca, ki so ročno delo. Tako so iz gline izdelali tudi lepe kanuje, ki smo jih skupaj praznično pobarvali. Priznati moram, da so bili tudi pri barvanju zelo umetniški, zase pa lahko rečem, da mi gre veslanje bolje od rok kot barvanje. Vzdušje je bilo zabavno in veselo, tako da sem užival v njihovi družbi.«

   

   

 

Oglejte si še več fotografij barvanja kanujev:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.794480830698659.1073741839.179352175544864&type=3