Nejc Žnidarčič se je prelevil v vlogo superjunaka.

0
223

Najboljši slovenski spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je ob koncu leta kajakaške navdušence razveselil z videom, v katerem nastopa kot superjunak. Video, ki je v manj kot dnevu na Facebooku zabeležil prek 7000 ogledov, je promocijski spot za nov čoln, ki ga je skupaj s proizvajalcem razvil aktualni evropski prvak in svetovni podprvak v sprintu na divjih vodah.

»Danes je kljub dobremu proizvodu zelo pomemben tudi marketing, in tako se je CS Canoe povezal z eno večjih marketinških agencij v Italiji, ki je tudi posnela video. Snemali smo ga pred dobrim mesecem dni na jezeru blizu Trevisa. Vidi se, da je ekipa zelo profesionalna, saj je bilo za ta video potrebnih kar 12 ljudi, ki poskrbijo prav za vsako podrobnost, kar pa se na koncu pozna pri odličnem izdelku. Ker smo si za novi model čolna izbrali ime Esox HERO, je posledično tudi video narejen na temo super junaka Batmana, ki ga lovi policija, ampak je s čolnom tako hiter, da ga ne morejo uloviti in tako varno prispe v svojo Batjamo,« je projekt snemanja opisal primorski kajakaš.

Tekmovalec, ki ima v svoji zbirki več kot 20 kolajn s članskih svetovnih in evropskih prvenstev, je pred novo sezono s proizvajalcem čolnov namreč razvil nov model čolna. »Ideja za nov čoln se je porodila po koncu letošnje tekmovalne sezone. S tem modelom čolna, ki ga imam sedaj, tekmujem že kar nekaj let in sem z njim dosegel tudi največje uspehe. Vseeno pa sem vedno čutil, da bi bil čoln lahko še hitrejši, še boljši. Tako sem stopil v kontakt s proizvajalcem čolnov CS Canoe iz Italije in razložil idejo. Takoj sva se dogovorila, da ga obiščem in da začneva načrtovati nov model,« je razloge pojasnil Žnidarčič.

Nov čoln ne bo popolna novost, saj so pri načrtovanju izhajali iz starega modela, ki pa so ga izboljšali in mu dodali nekaj elementov, s pomočjo katerih bo Nejc Žnidarčič tudi v prihodnje naskakoval svetovni vrh: »Ker so sedaj sprinterske tekme na zahtevnih in kratkih progah, smo želeli, da je več volumna v sprednjem delu čolna, saj tako lažje prebijaš valove in role, zadnjemu delu smo pa malo volumna odvzeli, da ga večji valovi ne bi preveč zaustavljali. V srednjem delu, kjer sedim, smo ga malenkost zožali, da je hitrejši na mirnejših delih ter tako primeren tudi za klasične spuste.«

Vrhunec spustaške sezone 2016 bo svetovno prvenstvo v Banjaluki, kar bo tudi glavni cilj za Nejca Žnidarčiča, ki ima na to prizorišče zelo lepe spomine. Nenazadnje je na reki Vrbas letos postal evropski prvak v sprintu na divjih vodah. »Moj glavni cilj bo spet stopiti na najvišjo stopničko v sprintu, saj sem bil sedaj na svetovnih prvenstvih že trikrat zapored drugi,« je izpostavil Nejc, ki se že pripravlja na izzive prihodnje sezone: »Priprave na naslednjo tekmovalno sezono potekajo dobro. Le nekaj treningov sem bil primoran izpustiti, ker sem imel še zadnje obveznosti na fakulteti, ki pa sem jih uspešno opravil in sem sedaj že v fazi pisanja diplomske naloge. V februarju bom kot lani za pet tednov odšel na priprave v špansko Empuriobravo, kjer se bom pridružil češki spustaški reprezentanci. Sredi marca pa bom iz Španije odšel v francoski Pau, kjer bom opravil nekaj treningov na tamkajšnji umetni progi, saj imamo tam junija tekmi za svetovni pokal.«

Fotografije: https://www.facebook.com/nejc.znidarcic