Kanuisti tretji na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane.

0
297

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane so v zgodnjih večernih urah podelili prve komplete kolajn. Med dobitniki so bili tudi slovenski kanuisti do 23 let. Tine Kancler, Klemen Vidmar in Urh Turnšek so osvojili bronasto kolajno.

Slovenski kanuisti v konkurenci mlajših članov so bili po četrkovih posamičnih kvalifikacijah razočarani, saj se nobenemu izmed trojice ni uspelo uvrstiti v polfinale, a so v ekipni tekmi dobili pravi obliž na rano. Zaostali so namreč le za italijanskimi in češkimi kanuisti ter se tako veselili bronaste kolajne. Od zlata sta jih ločili manj kot dve sekundi, od srebra pa pol sekunde.

“Vedeli smo, da smo dovolj hitri. Poskušali smo se lotiti tako kot nam je na koncu tudi uspelo, torej čisto, brez napak. V kvalifikacijah posamične tekme smo imeli vsi trije nekaj smole. Mislim, da je ta kolajna lep uspeh za vse,” je po osvojeni kolajni povedal Klemen Vidmar.

V ekipnih tekmah je nastopilo še šest slovenskih ekip, ki so ciljale na vrh, a se jim tokrat ni izšlo. Kajakaška ekipa do 23 let je lani na evropskem prvenstvu slavila naslov prvakov, tokrat pa so Niko Testen, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič tekmovanje končali na sedmem mestu. Ekipa kanuistk do 23 let v postavi Lea Novak, Eva Alina Hočevar in Alja Kozorog je bila peta, mladinska ekipa kajakašev – Vid Oštrbenk, Lan Tominc, Ulan Valant – je bila šesta, kajakašice Eva Alina Hočevar, Zala Zanoškar in Helena Domajnko, ki so veslale v mladinski konkurenci, so bile sedme, mladinci Nejc Polenčič, Jaka Bernat in Juš Javornik so v konkurenci kanuistov osvojili deveto mesto, kajakašice Lea Novak, Daša Grešak in Sara Belingar pa so bile v konkurenci do 23 let desete.

V soboto so na sporedu polfinalne in finalne preizkušnje kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa še kanuistk in kajakašev.

Spletni prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Rezultati v živo: http://siwidata.com/canoelive/ – /live/eca/1489