V finalu slalomskega evropskega mladinskega prvenstva Bernat in Javornik.

0
329

Predzadnji dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem smo imeli v polfinalnih vožnjah kanuistov in kajakašic šest predstavnikov, v finale pa sta se uvrstila dva kanuista, oba v mladinski kategoriji. Jaka Bernat je bil na koncu deveti, Juš Javornik pa deseti.

Mlada slovenska kanuista Jaka Bernat in Juš Javornik sta odlično nastopila v polfinalu mladincev, saj je Bernat po prvi vožnji dneva zasedal tretje mesto, Juš Javornik pa je bil peti.  Žal se jima finalna nastopa žal nista izšla enako dobro. Oba sta naredila napake v srednjem delu proge, ki so jima odnesle uvrstitev povsem pri vrhu finalistov. Jaka Bernat je s 104 kazenskimi sekundami prvenstvo končal na devetem mestu, Juš Javornik pa s 156 kazenskimi sekundami na desetem. Naslov mladinskega evropskega prvaka si je priveslal Francoz Yohann Senechault, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Čeha Martin Kratochvil in Adam Kral.

V polfinalnih nastopih smo imeli še štiri kandidate za najvišja mesta. Za šok je poskrbela lanskoletna svetovna mladinska prvakinja in evropska mladinska podprvakinja Eva Alina Hočevar, saj se ji ni uspelo uvrstiti v finale. V polfinalni vožnji je bila odlično na progi, tudi zelo hitra in vse je kazalo, da se bo zlahka uvrstila v popoldanski finale, a nato so prišla usodna 16. vrata, kjer je naredila napako, ki jo je stala uvrstitve v finale in s tem v boj za kolajne. Na koncu je bila 19. V isti konkurenci je v polfinalu veslala tudi Celjanka Zala Zanoškar in se uvrstila na končno 15. mesto.

Slovenski predstavniki so danes osvojili še dve 19. mesti. Med kajakašicami do 23 let se je na to mesto namreč uvrstila Lea Novak, v mladinski konkurenci kanuistov pa je bil 19. Nejc Polenčič, ki je imel podobno kot Hočevarjeva lepo priložnost za uvrstitev v finale, a je ta splavala po vodi v zadnjem delu proge, kjer je zgrešil vrata.

Nova priložnost za vrhunske rezultate prihaja v nedeljo, ko se bo prvenstvo na Slovaškem zaključilo s polfinali in finali kanuistk in kajakašev.

Prenos: https://www.youtube.com/canoeeurope

Rezultati: http://siwidata.com/canoelive/#/live/eca/1489