Kauzer in Kozorogova šesta v Penrithu.

0
589

S polfinalnimi in finalnimi nastopi kanuistk in kajakašev se je v avstralskem Penrithu zaključilo odprto prvenstvo Oceanije. Zadnji tekmovalni dan smo imeli v finalih dva predstavnika. Kanuistka Alja Kozorog in kajakaš Peter Kauzer sta na koncu osvojila šesti mesti.

V polfinalu kajakašev so nastopili trije slovenski predstavniki, finale pa si je priveslal Peter Kauzer, ki je bil po prvi vožnji dneva osmi. Žan Jakše je z dvema kazenskima sekundama zasedel 14. mesto, Niko Testen pa je bil s 54 kazenskimi sekundami 28. Kar 16 kajakašev je v polfinalnem nastopu prejelo 50 kazenskih sekund ali več, tudi zmagovalec kvalifikacij Nemec Hannes Aigner. V finalnem nastopu je Peter Kauzer dosegel nekaj stotink boljši čas kot v polfinalu, kar ga je uvrstilo na končno šesto mesto. Zmagal je Američan Michal Smolen, drugi je bil Slovak Jakub Grigar, tretji pa Francoz Boris Neveu.

 

V finale se je uvrstila tudi kanuistka Alja Kozorog. Članica kajakaškega kluba Soške elektrarne je v polfinalu postavila deveti čas med 30 polfinalistkami, s progo pa je opravila brez dotikov. V odločilni vožnji dneva je nato naredila dva dotika, a vseeno po rezultatski lestvici še napredovala in bila na koncu šesta. Prav vse tekmovalke so v finalu delale napake in zaradi dotikov vrat niti ena tekmovalka ni dobila manj kot štiri kazenske sekunde. Za dvojno avstralsko zmago sta poskrbeli Jessica Fox in Rosalyn Lawrence, na tretje mesto pa je priveslala Francozinja Lucie Prioux. V Penrithu so kolajne podelili tudi najboljšim v kategoriji do 23 let, kjer je Kozorogova s šestim časom v absolutni konkurenci zasedla drugo mesto med mlajšimi članicami.

Medtem ko slovenski reprezentanti počasi zaključujejo s pripravami v Avstraliji, pa so mladinci in mlajši člani nedavno odpotovali na priprave v Francijo. V drugi polovici marca bodo tekmovalno sezono odprli tudi z domačimi tekmovanji, tradicionalno otvoritveno tekmo v Tacnu ter vsakoletno tekmo za točke ICF v Solkanu.

 

Rezultati v živo: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20190221

 

Slalom (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/slalom/

 

Spust (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/wildwater/#1538712716278-f6cef4d6-1edc

 

Foto: JGR images – Facebook stran Paddle Australia