Debeljak znova zmagal v Avstraliji, Kragljeva tretja.

0
608

V Avstraliji ta konec tedna poteka še drugo tekmovanje divjevodaškega festivala na olimpijski progi v Penrithu. Tako kot pretekli konec tedna slovenske barve zastopajo slalomisti in sprinter na divjih vodah. V sprintu je še drugi vikend zapored zmagal Vid Debeljak, v slalomskem delu tekmovanja pa se je na zmagovalne stopničke uvrstila Urša Kragelj.

V sobotnem delu odprtega prvenstva Oceanije je Urša Kragelj poskrbela za prve slovenske slalomske stopničke v novi sezoni. 30-letna kajakašica je zaostala le za Nemko Ricardo Funk, ki je slavila tudi prejšnji vikend na odprtem prvenstvu Avstralije, in Francozinjo Camille Prigent na drugem mestu. Razlike med prvimi tremi tekmovalkami so bile majhne, saj je Funkovo in Kragljevo ločilo le 52 stotink sekunde. V polfinalu kajakašic je veslala tudi Ajda Novak, ki je zasedla 20. mesto.

V konkurenci kanuistov se je z osmim rezultatom polfinala med finaliste uvrstil Luka Božič. V drugo je veslal nekoliko hitreje, tako da je na koncu zabeležil peti rezultat finala. Zmagal je aktualni svetovni prvak Nemec Franz Anton, drugi je bil Slovak Matej Benuš, tretji pa njegov rojak Marko Mirgorodsky.

V sobotnem delu tekmovanja so nastopili tudi spustaši na divjih vodah, kjer je tako kot prejšnji teden med kajakaši v sprintu zanesljivo slavil član tacenskega kluba Vid Debeljak. Evropski prvak je bil od vseh tekmecev hitrejši več kot tri sekunde in pol. Avstralec Kaylen Basset je na drugem mestu namreč zaostal za 3,60 sekund, tretjeuvrščeni Alex McIntyre pa je zaostal za 4,08 sekunde.

V nedeljo bodo na vrsti še polfinalne in finalne slalomske preizkušnje kanuistk in kajakašev. Finalna mesta in zmagovalne stopničke si bodo poizkušali priveslati kanuistka Alja Kozorog ter kajakaši Peter Kauzer, Žan Jakše in Niko Testen.

 

Rezultati v živo: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20190221

 

Slalom (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/slalom/

 

Spust (povezave na startne liste, rezultate): https://whitewater.paddle.org.au/wildwater/#1538712716278-f6cef4d6-1edc

 

Foto: JGR images, Caromoda Photography – Facebook stran Paddle Australia