Kauzer in Ponomarenkova najboljša kajakaša leta 2007

0
436

Hrastnik, 30. novembra (STA) – Kajakaška zveza Slovenije (KZS) je danes na slovesnosti v Hrastniku podelila priznanja svojim najboljšim športnikom leta 2007. Absolutna naslova najboljših v moški in ženski konkurenci sta tako kot lani pripadla slalomistu Petru Kauzerju in kajakašici na mirnih vodah Špeli Ponomarenko. Kauzer je letos v Liptovskem Mikulašu osvojil naslov evropskega podprvaka v K-1 ter bil ob tem član zmagovite kajakaške ekipe, ki je še tretjič zapored osvojila evropski naslov. Medtem pa je Ponomarenkova na svetovnem prvenstvu v neolimpijski disciplini 200 m osvojila bronasto kolajno.


“Vsake nagrade oziroma naslova sem vedno vesel. Obenem mi ta nagrada pomeni potrditev, da dobro delam in je nagrada za trdo delo in odrekanja. Zelo sem vesel, da sem ubranil lanski naslov najboljšega v Sloveniji, saj imamo pri nas vrsto odličnih kajakašev. Upam, da bom tudi v prihodnje zadržal ta naslov, vendar se zavedam, da bo to težko delo,” je za STA povedal Kauzer, ki je edini izmed divjevodašev Sloveniji že privozil kajakaško olimpijsko kvoto v slalomu.


“Moj cilj je v olimpijskem letu gotovo nastop v Pekingu. Tam pa se bom skušal prebiti do olimpijske kolajne, saj vem, da sem takšnega dosežka sposoben. Šel bom na vse, tudi na olimpijsko zlato, a zadovoljen bom s katerokoli od kolajn, saj zato trdo garam. Tja grem zgolj z enim namenom – narediti dober rezultat!” je odločen Kauzer.


Ob tem je KZS podelila tudi priznanje za najboljšega mirnovodaša leta Jerneju Župančiču Regentu, ki že ima olimpijsko kvoto na 1000 m in s tem tudi nastop v Pekingu zagotovljen. Na podelitvi ga sicer ni bilo, ker je ta čas na pripravah v Atenah. Najboljša divjevodašica leta pa je postala Lučka Cankar, ki nastopa v spustu.


KZS je podelila tudi priznanje mladincu Jerneju Zupanu ter kajakašicam Evi Tršel, Urši Kragelj in Niki Mozetič, reprezentantkam U23.


Fotogalerija:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=173&u=celo