Kauzer izpadel že v kvalifikacijah

0
552

Seu d”Urgell, 23. julija (STA) – Tekmovalci in tekmovalke v slalomu na divjih vodah ta konec tedna tekmujejo na četrti tekmi svetovnega pokala. Zadnja pomembnejša postaja pred jesenskim svetovnim prvenstvom je španski Seu d”Urgell. V soboto so tekmovalci opravili s kvalifikacijskimi vožnjami v vseh disciplinah, od Slovencev pa sta se najbolj izkazala kanuist Simon Hočevar z 11. in kajakaš Dejan Kralj z 12. mestom. Nepričakovano je izpadel najboljši slovenski kajakaš v tej sezoni Peter Kauzer, ki je v prvi vožnji kvalifikacij izpustil vratca in današnjo preizkušnjo končal šele na 64. mestu.


V jutrišnji polfinale sta se sicer v C-1 poleg Hočevarja uvrstila tudi Dejan Stevanovič (15.) in Jošt Zakrajšek (26.). Najboljši je bil Francoz Tony Estanguet, ki je prejšnji konec tedna v Augsburgu osvojil tretje mesto. V K-1 bo Kralju v polfinalu družbo delal povratnik v ekipo Andrej Nolimal (17.), ki je zamenjal Uroša Kodeljo. Najboljši vožnji je prikazal Avstrijec Helmut Oblinger.


Za kajakašico Nino Mozetič obeti – kljub uvrstitvi v polfinale – niso preveč dobri, saj je kvalifikacije končala šele na 28. mestu z osmimi kazenskimi sekundami, špansko prizorišče pa je njena zadnja možnost za preboj v ekipo za SP (nastop v finalu). S progo je sicer najhitreje opravila evropska podprvakinja iz Tacna Čehinja Štepanka Hilgertova. V nedeljo bo svoja predstavnika Slovenija imela tudi v disciplini C-2, saj sta Nejc Višnar in Urban Jarc osvojila 13. mesto v kvalifikacijah. Najboljša sta bila Fraud in Forgit.


Evropski podprvak iz Tacna Kauzer je v Seu d”Urgellu nastopil prvič, ozka proga, ki vseskozi zahteva polno zbranost, pa jo je tokrat Hrastničanu, ki je bil na vseh dosedanjih tekmah svetovnega pokala najboljši mož slovenske ekipe, precej “zagodla”.


“Peter je dobro odpeljal, vendar so mu sodniki prisodili 50 kazenskih sekund, ker naj ne bi šel s celo glavo skozi vratca. Sam sem dal pritožbo na to odločitev, vendar neuspešno,” je pojasnil direktor reprezentanc Andrej Jelenc in dodal: “Jutri je nova tekma, vsi imajo priložnost še bolje odpeljati, kar so tudi sposobni. Tako tudi za Nino ni še nič izgubljenega, saj je danes naredila malce preveč napak, lahko pa v polfinalu bistveno bolje odpelje.”