Skromne ekipne vožnje končale EP

0
348

Dijon, 24. julija (STA) – Zadnji dan evropskega prvenstva v spustu je minil v znamenju moštvenih voženj, ki pa niso ponudile pravih tekmovalnih užitkov, saj je bila udeležba zelo skromna. Edina prava konkurenca je bila v kajakaški tekmi članov, kjer je bilo na startu deset reprezentanc. Med njimi so največ hitrosti in usklajenosti pokazali Čehi, ki so ugnali Italijane na drugem in Francoze na tretjem mestu. Slovenci Jernej Korenjak, Nejc Žnidarčič in Andrej Oglajner so z minutnim zaostankom končali kot šesti.


Pet prijav je bilo v kanuistični tekmi, vendar je vodstvo tekmovanja že pred startom diskvalificiralo slovensko vrsto (Jure Jaklič, Blaž Oven, Borut Horvat). Med preostalimi štirimi so bili najhitrejši Francozi pred Hrvati in Nemci. Med dvojci je nastopilo pet držav, Slovaki so za zmago prehiteli Nemce in Čehe. Pri članicah so tekmo začele le tri ekipe, zmagale so Francozinje pred Nemkami in Čehinjami.


Nič bolje ni bilo v mladinski konkurenci. Slovenci so na start poslali le kajakaško moštvo, ki je na koncu pristalo na četrtem mestu. Veslali so Gregor Brovinsky, Lovro Leban in Luka Slapšak. Slavili so Belgijci pred Francozi in Britanci. V kanuju sta bili na startu le Češka in Francija, boljša pa je bila prva. Tudi pri mladinkah udeležba ni bila veliko boljša, v tekmi štirih vrst so si najboljša tri mesta privozile Francija, Češka in Velika Britanija, tekmovanja dvojcev pa sploh niso izvedli.


Slovenija je tako prvenstvo končala brez kolajne, še najbližje ji je bil mladinec Gregor Brovinsky s četrtim mestom v sprintu in šestim v klasiki. Med člani se je kljub ne preveč številčni konkurenci z dvema desetima mestoma najbolj izkazala Lučka Cankar.


Mirnovodaše letos med 25. in 28. avgustom čaka še vrhunec s svetovnim prvenstvom v Zagrebu, evropsko prvenstvo prihodnje leto bo julija v čeških Račicah, svetovno pa avgusta v madžarskem Szegedu.