Kauzer najboljši v Makedoniji

0
566

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je zmagal na 43. izvedbi mednarodne slalomske tekme Ikas v Makedoniji. Poleg Kauzerja sta v Skopju nastopila še Janoš Peterlin in Simon Brus, ki sta zasedla tretje oziroma šesto mesto.


Peter Kauzer, ki je večino zimskega treninga skupaj z Janošem Peterlinom opravil v Avstraliji, teden dni pa treniral tudi na olimpijski progi v Atenah, je ta vikend na povabilo generalnega sekretarja makedonskega olimpijskega komiteja tekmoval v Skopju. Nad organizacijo in predvsem gostoljubnostjo prirediteljev je bil navdušen, prav tako kot nad tednom priprav v Grčiji, kjer je poleg treninga užival še v lepem vremenu in grški kulinariki. V kajakaški konkurenci na tekmi Ikas 2011 ni imel prave konkurence, tako da je vse skupaj vzel kot zabavo pred močnejšimi tekmami sezone. Poleg slovenske trojice Kauzer, Peterlin in Brus, so na tekmovanju namreč nastopili še predstavniki Makedonije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Rusije. »V finalu je začel pihati veter in sem bolj lovil vratca kot kaj drugega, tako da tudi vožnja ni bila najboljša. Že v prvi vožnji sem se le spustil po progi, pa sem bil dve sekundi hitrejši od ostalih,« je o tekmi povedal Kauzer. Drugo mesto je pripadlo domačinu Atanasu Nikolovskemu, tretje pa Janošu Peterlinu. Celjan Simon Brus je bil šesti.


Mednarodna slalomska tekma Ikas, ki so jo letos organizirali že 43. je v preteklosti privabila mnoge uspešne tekmovalce. Peter Kauzer je na reki Treski slavil že leta 2001, v sezoni, ko je osvojil olimpijsko medaljo (1996) je v Skopju zmagal tudi Andraž Vehovar, med zmagovalci pa lahko najdemo še svetovnega prvaka iz Tacna leta 1991, Britanca Shauna Pearca, ki je v Makedoniji zmagal leta 1998, Švicarja Mathiasa Röthenmunda ter makedonska olimpijca Lazarja Popovskega in Atanasa Nikolovskega.