Kauzer pred novim uspehom

0
544

L”Argentiere la Besee, 02. julija (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so zadnji dan evropskega prvenstva v francoskem L”Argentiere la Besseeju blizu novega velikega uspeha. V finalu kajakaške preizkušnje bo nastopil evropski podprvak iz Tacna Peter Kauzer, ki na petem mestu za vodilnim Nemcem Fabianom Doerflerjem zaostaja le 1,52 sekunde, za stopničkami pa samo 31 stotink sekunde.


Manj uspeha so imeli preostali slovenski slalomisti. V moškem K-1 je Dejan Kralj v zelo izenačeni konkurenci (prvih 20 tekmovalcev v polfinalu je bilo v manj kot petih sekundah) kljub čisti vožnji zasedel 18. mesto (+3,85), Jure Meglič pa je v isti disciplini z enim dotikom osvojil 33. mesto (+8,65).


Brez finalnega nastopa sta ostalakanuista. Finale se je sicer za las izmuznil Dejanu Stevanoviču, ki je tekmovanje končal na 12. mestu (+4,62), brez dotika pa bi bil med najboljšo deseterico, ki se bo popoldan “udarila”za kolajne. Jošt Zakrajšek (+10,22) si je nabral kar štiri kazenske sekunde in pristal na 29. mestu. Marko Mihelič je izpadel že v kvalifikacijah, tako kot tudi dvojec Simon Hočevar in Aljaž Kulovec. Pri dvojcih sta pred finalom v najboljšem položaju Slovaka Peter in Pavol Hochschorner.


Svoje orožje pri dekletih v K-1 je Slovenija imela v Nini Mozetič, ki je svoj nastop opravila po pričakovanjih in brez dotika končala na 17. mestu. Za najhitrejšo, Nemko Jennifer Bongardt, je zaostala 8,98 sekunde.


Finalne vožnje se bodo začele ob 14. uri.