Kauzerjev naslov ostal v 16. vratcih

0
240

L”Argentiere la Besee, 02. julija (STA) – Evropski podprvak iz Tacna 2005 Peter Kauzer je na prvenstvu stare celine v slalomu na divjih vodah v francoskem L”Argentiere la Besseeju osvojil četrto mesto (+1,26), lahko pa bi bil bistveno višje, če ne bi dotaknil 16. vratc, saj bi bil brez dveh kazenskih sekund celo na vrhu. Zmaga je tako odšla v Nemčijo s Fabianom Doerflerjem, srebro si je priveslal njegov rojak Erik Pfannmoeller (+0,48), bron pa Italijan Diego Paolini (+1,12).


“Dotik je bil zelo rahel, toda dovolj močan, da so ga sodniki opazili. Prav ta dotik mu je odnesel zmago, saj časa drugače ni mogel izboljšati. V finalu je namreč odpeljal najboljši čas dneva, toda nekaj malega nenatančnosti ga je stalo naslova prvaka. Kljub vsemu pa smo z njegovimi vožnjami povsem zadovoljni,” je Kauzerjevo finalno vožnjo orisal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.


Manj uspeha so imeli preostali slovenski slalomisti. V moškem K-1 je Dejan Kralj v zelo izenačeni konkurenci (prvih 20 tekmovalcev v polfinalu je bilo v manj kot petih sekundah) kljub čisti vožnji zasedel 18. mesto (+3,85), Jure Meglič pa je v isti disciplini z enim dotikom osvojil 33. mesto (+8,65).


Brez finalnega nastopa sta ostala kanuista. Finale se je sicer za las izmuznil Dejanu Stevanoviču, ki je tekmovanje končal na 12. mestu (+4,62), brez dotika pa bi bil med najboljšo deseterico. Jošt Zakrajšek (+10,22) si je nabral kar štiri kazenske sekunde in pristal na 29. mestu. Marko Mihelič je izpadel že v kvalifikacijah, tako kot tudi dvojec Simon Hočevar in Aljaž Kulovec.


V C-1 je sicer zmagal evropski prvak iz leta 2000, Francoz Tony Estanguet, pred Slovakom Michalom Martikanom (+3,58) in Čehom Tomašem Indruchom (+4,72), v C-2 pa sta bila najhitrejša Francoza Cedric Forgit in Martin Braud, ki sta trikratna evropska prvaka Slovaka Petra in Pavola Hochschornerja ugnala za 0,40 sekunde (ta dva sta zmago zapravila pri 19. vratcih v finalni vožnji, ko sta si prislužila kazenski sekundi), Nemca
Robbyja in Kaya Simona pa za 1,22 sekunde.


Svoje orožje pri dekletih v K-1 je Slovenija imela v Nini Mozetič, ki je svoj nastop opravila po pričakovanjih in brez dotika končala na 17. mestu. Slavila je Slovakinja Elena Kališka, ki si je četrti evropski naslov priveslala z odličnim finalnim nastopom. Druga je bila Nemka Jennifer Bongardt (+1,23), ki je vodila po polfinalu, tretja pa Francozinja Mathilde Pichery (+1,75).


Slovenci so sicer z ubranitvijo kolajne v moštveni tekmi kajakašev in nekaj dobrimi nastopi Kralja, Megliča, tudi Stevanoviča in pričakovanim izkupičkom Kulovca, Hočevarja in Mozetičeve realizirali cilje vodstva. “Z nastopi kajakašev moramo biti zelo zadovoljni. Ubranili smo zlato ekipno kolajno, Kauzer je bil tik za najboljšimi, razočaral pa ni niti Kralj, saj je pokazal solidne vožnje. Žal mi je Stevanoviča, ki se mu je finale izmuznil zaradi dotika, več pa bi gotovo lahko pokazal Jošt Zakrajšek, ki je veslal preveč agresivno, mogoče tudi zaradi prevelike želje. V glavnem so kanuisti nastopili v skladu s celotno letošnjo sezono, tako kot tudi dvojec in pa Mozetičeva. Slednja je bila dolgo poškodovana in z bistveno manj treninga kot v prejšnjih sezonah je dosegla takšne rezultate kot pred poškodbo. Ujela je tekmice, ki so ji bile že prej najbližje in to je gotovo dobra popotnica za prihodnost,” je nastope na reki Durance ocenil Jelenc.