Kauzerju državni naslov na skrajšani tekmi v Tacnu

0
430

Tacen, 25. septembra (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so se ob koncu sezone pomerili še na državnem prvenstvu, ki ga je gostil Tacen. Med kajakaši je slavil Peter Kauzer, med kanuisti Anže Berčič, pri kajakašicah Nina Mozetič, pri dvojcih pa Luka Božič in Sašo Taljat.


Na izvedbo DP je spet dodobra vplivalo deževje, saj so morali prireditelji zaradi narasle vode prekiniti tekmo sredi druge vožnje v posamični konkurenci. Tako so obveljali kar izidi iz prvega nastopa, medtem ko ekipnih obračunov ni bilo.


Pri kajakaših je gladko za več kot šest sekund zmagal Kauzer, na stopničke pa sta se prebila še preostala reprezentanta Dejan Kralj na drugem in Jure Meglič na tretjem mestu.


Med kanuisti je naslov prvaka osvojil Berčič, ki je za dobre štiri sekunde ugnal Benjamina Savška, tretji pa je bil Dejan Stevanovič.


Pri kajakašicah je Mozetičeva prav tako za dobre štiri sekunde prehitela najbližjo zasledovalko Uršo Kragelj, tretja je bila Nina Bizjak z že zajetno “zamudo” (+73,69).


Med kanuističnimi dvojci sta se na vrh pričakovano povzpela Taljat in Božič, druga sta bila Luka Slapšak in Urban Jarc, tretja pa Anže in Jure Janežič.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45