Kraljeva in Urbanc premostila prve ovire

0
432

Szeged, 05. avgusta (STA) – Madžarski Szeged ta konec tedna gosti najboljše mlade tekmovalke in tekmovalce v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Med 486 mirnovodaši iz 59 držav na mladinskem svetovnem prvenstvu slovenske barve zastopata kajakašica Tea Kralj in kajakaš Jure Urbanc. Člana Kajak kanu kluba Žusterna sta že nastopila v današnjih kvalifikacijah na 1000 in 500 metrov. Na daljši progi sta oba zasedla šesti mesti, na 500-metrski je bil Urbanc peti, Kraljeva pa vnovič šesta.


Urbanc, ki bo čez devet dni dopolnil 18 let, je na 1000 m začel precej rezervirano, nato pa v zadnjem delu proge pospešil in pridobil dve mesti. Še bolje je Koprčan nastopil na pol krajši razdalji, saj se je v nedeljski polfinale uvrstil s petim časom v svoji skupini.


Sedemnajstletna Kraljeva je ob močnem vetru v hrbet in dokaj nizkim 15 stopinjam Celzija na najdaljši preizkušnji vseskozi veslala na petem mestu, ob koncu pa jo je prehitela Južnoafričanka Bianca Beavitt, kar je bilo vseeno dovolj za zanesljivo uvrstitev v polfinale. Na 500 m ni imela pravih možnosti za višjo uvrstitev, tekmica pred njo jo je ugnala za pet sekund, hkrati pa je treba dodati, da ji ni bilo treba veslati na vso moč, saj je morala prehiteti le eno tekmovalko, in sicer Kafili Gavgani Dorsa iz Irana, ki je za slovensko predstavnico prav tako zaostala dobrih pet sekund.


V soboto bodo na sporedu polfinala in finala na 1000 m, v nedeljo pa še polfinalni in finalni dvoboji na 500-metrski razdalji.


Več informacij: http://junior2005.kajakkenusport.hu/en/