Kraljeva in Urbanc brez finala na 1000 m

0
433

Szeged, 06. avgusta (STA) – Edina slovenska predstavnika na mladinskem svetovnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Szegedu Tea Kralj in Jure Urbanc sta že končala sobotne nastope. Oba sta nastopila v kajakaških polfinalih na 1000 metrov, kjer pa se je njuno tekmovanje ustavilo. Kraljeva je v svoji skupini zasedla zadnje, deveto mesto, Urbanc pa je bil v svoji polfinalni osmerici sedmi.


Urbanc je bil na najdaljši preizkušnji kar daleč od napredovanja vsaj v finale B, saj je za četrtim mestom, ki je še neposredno vodilo v omenjen del tekmovanja, zaostal skoraj sedem sekund. Koprčana, ki bo čez dober teden dopolnil 18 let, pa v nedeljo čaka nov nastop, že v petek si je namreč zagotovil polfinale na 500 m.


Enako velja za 17-letno Kraljevo, ki bo tudi poskušala bolje nastopiti na polkilometrski progi. V današnjem polfinalu je ob sicer nekoliko slabšem vetru bila brez možnosti za napredovanje, šesto mesto, ki bi jo pripeljalo do finala B, je bilo namreč oddaljeno kar dobrih 15 sekund.


Več informacij: http://junior2005.kajakkenusport.hu/en/