Kraljeva zadnji dan 18.

0
552

Szeged, 07. avgusta (STA) – V Madžarskem Szegedu se je s finalnimi vožnjami na 500-metrskih progah končalo mladinsko svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Prav zadnji dan prvenstva je kajakašica Tea Kralj poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev na tem tekmovanju, v finalu B je zasedla deveto, skupno pa 18. mesto. Jure Urbanc je prav tako v K-1 podobno kot na 1000 m obstal v polfinalu, v svoji skupini je končal na sedmem mestu.


Kraljeva si je zadnji dan na prizorišču svetovnega članskega prvenstva prihodnje leto najprej s šestim mestom v polfinalu za las priveslala nastop v malem finalu. V njem se je do polovice proge držala osmem mestu, vendar pa jo je ob koncu Španka prehitela in slovenski tekmovalki prepustila mesto na repu finala B. V finalu A je bila najhitrejša Madžarka Danusia Kozak.


Urbanc je ob dobrem vetru, ki je tekmovalcem pomagal s skoraj dvema metroma na sekundo, začel počasneje in bil na polovici proge na zadnjem mestu, nato pa je pospešil, vendar mu razen predstavnika Ukrajine in NoveZelandije ni uspelo prehiteti nobenega tekmeca več. V finalu si je zlato kolajno sicer priboril Španec Diego Cosgaya Noriega.


Naslednje MSP bo na sporedu septembra leta 2007, gostil pa ga bo avstralski Penrith.


Več informacij: http://junior2005.kajakkenusport.hu/en/