Številčna slovenska odprava v Krakov

0
218

Ljubljana, 15. avgusta (STA) – Kajakaši in kanuisti na divjih vodah nadaljujejo z velikimi tekmovanji v sezoni 2005. Med 18. in 21. avgustom se bodo slalomisti merili na evropskem prvenstvu mladincev in mlajših članov v Krakovu. Slovenska odprava na Poljskem bo številčna, saj bo štela kar 13 mladincev in 11 tekmovalcev in tekmovalk v konkurenci do 23 let.


Mladinsko vrsto Slovenije bodo na reki Vistuli zastopali kanuisti Marcel Zver, Jernej Zupan, Benjamin Savšek, dvojca Anže in Jure Janežič ter Blaž Oven in Jure Jaklič, kajakaši Matic Terčelj, Gregor Brovinsky, Simon Artelj in kajakašice Katja Svoljšak, Urša Kragelj in Nika Mozetič.
 
Reprezentanco U23 pa sestavljajo Marko Mihelič, Aljaž Kulovec, Jošt Zakrajšek (C-1), Nejc Višnar in Urban Jarc (C-2), Marko Albreht, Jure Meglič, Žiga Ovčak (vsi K-1), Nina Mozetič, Nina Mihelič in Kaja Puhan
(vse K-1ž).


Slovenski slalomisti so imeli na prejšnjih tovrstnih tekmovanjih že kar nekaj uspehov. Tako je lani kajakaš Andrej Nolimal v konkurenci U23 osvojil srebrno kolajno tako v posamični vožnji kot tudi v moštveni, kjer sta bila v ekipi še Peter Kauzer in Jure Meglič. Mladinci se bodo skušali vsaj približati dosežkom iz leta 2001, ko so ekipne prvakinje postale kajakašice Nina Mozetič, Petra Stojilov in Tina Sulič, Mozetičeva pa je dodala še bron v posamični preizkušnji.


Spored prvenstva:
– četrtek, 18. avgusta:
C-1 kvalifikacije mladinci in mlajši člani
K-1 kvalifikacije mladinke in mlajše članice


– petek, 19. avgusta:
C-2 kvalifikacije mladinci in mlajši člani
K-1 kvalifikacije mladinci in mlajši člani


– sobota, 20. avgusta:
moštvene vožnje mladincev in mladink
moštvene vožnje mlajših članov in članic


– nedelja, 21. avgusta:
polfinali posamičnih tekem
finali posamičnih tekem


Več informacij na: http://slalom.pzkaj.pl/