Kvalifikacije SP v Kanadi uspešno opravljene, v petek na vrsti vsa polfinala

0
420

Drugi dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Kanadi smo videli še tri slovenske nastope v kvalifikacijah. Anja Osterman, Vid Debeljak ter dvojec Debeljak – Rok Šmit so napredovali v petkove polfinalne tekme.

Sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman je tudi drugi dan svetovnega prvenstva v sprintu, ki ta konec tedna poteka v kanadskem Halifaxu, svojo uvodno nalogo opravila z odliko. Na 200-metrski razdalji se je brez težav uvrstila v petkov polfinale. Veslala je v močni skupini, skupaj s prvo favoritko prvenstva Novozelandko Liso Carrington. Slednja je v cilj priveslala kot prva in si zagotovila neposredno uvrstitev v finale 200-metrske preizkušnje. Anja je sicer imela tretji najboljši čas predtekmovanja. Med Novozelandko Liso Carrington in Anjo se je namreč uvrstila le še Madžarka Anna Lucz.

V kvalifikacijah na 200 metrov je bil uspešen Vid Debeljak, ki je bil v svoji kvalifikacijski skupini četrti. Pred njim so v cilj priveslali Šved Petter Menning, Nemec Jonas Draeger in Italijan Giacomo Cinti. Skupno je imel Vid Debeljak enajsti čas kvalifikacij na 200 metrov.

Ob zaključku tekmovalnega dne je Debeljaka čakal še en kvalifikacijski nastop, in sicer v kajakaškem dvojcu skupaj z Rokom Šmitom. Na 500-metrski razdalji sta v svoji skupini v cilj priveslala kot šesta in se uvrstila v naslednjo fazo tekmovanja. Start njune kvalifikacijske skupine so morali ponoviti zaradi prehitrega starta tekmecev.

V petek slovenske tekmovalce čaka naporen dan, saj bodo nastopili v kar šestih polfinalih, kjer se bodo potegovali za uvrstitev v finale A in s tem v boj za odličja. Prvi bo šel na progo Rok Šmit, ki ga ob 16. uri po slovenskem času čaka polfinale na 500 metrov, Anja Osterman bo ob 17.15 veslala v polfinalu na 500 metrov, ob 19.35 pa še na 200 metrov. Jošt Zakrajšek bo v polfinalu na 1000 metrov tekmoval ob 17:57, Vida Debeljaka polfinale na 200 metrov čaka ob 19:50, ob 21.30 pa bomo v polfinalu na 500 metrov spremljali še dvojec Debeljak – Šmit.

REZULTATI: https://memosoft.spotfokus.com/timetable/index.php?page=eventdetail&folder=72&gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS:

https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-championships/halifax-2022

https://canoe22.com

Foto: Jan Šmit