Leban v Kazanu šesti na 1000 metrov, Frančeškin in Kolar v finalu A na 500 metrov.

0
316

Drugi dan sprinterskih tekmovanj v okviru univerzijade v Kazanu je v finalu A na 1000 metrov veslal Lovro Leban, ki je v močni konkurenci osvojil šesto mesto. Iz polfinala sta se v ponedeljkov finale A na 500 metrov uvrstila Maks Frančeškin in Tim Kolar, ki sta na 200 metrov obstala v polfinalu. V polfinalu na 200 metrov je svoje nastope v Rusiji sklenil tudi Tilen Vidovič.

Edini slovenski finalni nastop drugega tekmovalnega dne v sprintu na mirnih vodah je primorski kajakaš Lovro Leban sklenil na šestem mestu. V finalu A na 1000 metrov je v zelo močni konkurenci za zmagovalcem Fernandom Pimento zaostal za dobrih sedem sekund in pol. Za Portugalcem Pimento, sicer dobitnikom kolajn z OI v Londonu ter svetovnih in evropskih prvenstev, se je uvrstil Belorus Aleh Jurenia, tretji pa je bil Poljak Rafal Rosolski. Leban je kasneje veslal še v polfinalu na 500 metrov, kjer je bil sedmi in tako zaključil z nastopi na univerzijadi.

V polfinalu na 500 metrov sta uspešno nastopila ljubljanska kajakaša Maks Frančeškin in Tim Kolar, ki sicer tekmujeta v spustu na divjih vodah. V konkurenci kajakaških dvojcev sta v svoji polfinalni skupini zaostala za slovaško dvojico Miroslav Zatko – Lubomir Beno ter Mehičanoma Jesusom Valdezom Gonzalezom in Santosom Marroquinom Uribejem. Tretje mesto je varovancema Srečka Masleta prineslo drugo finale A za Slovenijo v Kazanu. Že pred tem sta veslala tudi v polfinalu na 200-metrski razdalji, kjer pa sta bila peta in obstala v polfinalu.

Dobre pol sekunde je za nastop v finalu A na 200 metrov zmanjkalo Tilnu Vidoviču, ki je bil četrti, prva tri mesta pa so vodila v finale. Študenta medicinske fakultete so prehiteli Poljak Denis Ambroziak, Korejec Gwanghee Cho in Portugalec Fernando Pimenta.

Zadnji dan sprinterskih tekmovanj v Kazanu bosta izmed Slovencev nastopila le Maks Frančeškin in Tim Kolar, ki ju čaka finale A na 500 metrov.