Lepe pozdrave iz sončnega in izjemno vetrovnega Skradina, za vas se ponovno vestno javljamo KKSE.

0
219

Velika in zelo mešana ekipa sprinterjev se je udeležila dvo-tedenskih priprav v hrvaškem Skradinu.

Lepe pozdrave iz sončnega in izjemno vetrovnega Skradina, za vas se ponovno vestno javljamo Matic Klobučar, Jani Jarc in Tilen Hvala. Vestno treniramo 4 krat na dan, da bomo tudi mi nekoč lahko zase rekli, da smo “”hitri ku prasci””. Celo naš trener Jernej Župančič  Regent občasno z nami v fitnesu pumpa biceps in skrbi za svoje splošno zdravje ter svojo atletsko postavo. Naše priprave štejejo 26 tekmovalcev, od tega  5 spustašev, 4 slalomaši, 6 švicarjev, 11 ostalim pa bi se lahko reklo pravi kajakaši. Teh 11 kajakašev se potem razdeli še na 2 skupini:
-Soba 210 (mimogrede smo to mi 3 poročevalci, ki smo najjači)
-Vseh ostalih 8, ki se nam vozijo na dvojnem valu

Skozi priprave nas je spremljalo polno vzponov in padcev, razne poškodbe, bolezni, pop*zdevanja, odpadli treningi zaradi vetra, testi v neregularnih razmerah,… Nesrečno sva se poškodovala Tilen in Matic, zato so morali trenerji poseči po prepovedani drogi “”Nalgesin”” (jače ku morfij). Tilen si je na usodnem (najlažjem)  treningu koordinacije zvil gleženj, da je potem 3 dni komaj hodil, ampak ga to pri veslanju ni ustavilo in je nadaljeval s treningi. Matic si prav tako pri treningu koordinacije (pri skoku s pločnika na cesto) poškodoval stegnjenično mišico. Jani pa je vsak dan vestno, sicer s polmetrskimi podočnjaki, opravljal treninge.

Z izjemo teh lažjih in nepomembnih zapletov so priprave potekale v polnem zamahu, kot po maslu, ku kruh na nutello. Pohvaliti moramo vse trenerje, ki so vsak dan mrtvo hladno poslušali naše pritoževanje “”ku sm zj*ban ku prasc”” zaradi količine treningov in niso odstopali od zastavljenega programa treningov. V živo iz Skradina za Kajak klub soške elektrarne, besedo vračamo studiu.

Tilen Hvala
Matic Klobucar
Jani Jarc

(Vir: KK Soške elektrarne)