Luka Božič do drugih stopničk ta konec tedna

0
608

Po sobotnem tretjem mestu je kanuist Luka Božič na 73. mednarodnem tatranskem slalomu v Liptovskem Mikulašu v nedeljo osvojil drugo mesto. V finalu kanuistk je bila Naja Pinterič osma.

Drugi tekmovalni dan na Slovaškem je Luka Božič znova priveslal do zmagovalnih stopničk. V finalni vožnji je imel dva dotika, kar je zadostovalo za drugo mesto, za zmagovalcem pa je zaostal za sekundo in pol. Tako kot v soboto je zmagal Slovak Marko Mirgorodsky. Michal Martikan je bil tretji ter si tako z Božičem izmenjal poziciji glede na sobotni finale. V finalu B med kanuisti je veslala peterica naših predstavnikov. Urh Turnšek je bil drugi, Juš Javornik tretji, Martin Gale četrti, Tit Šenk 12., Žiga Lin Hočevar pa 13.

V finalu A smo imeli eno predstavnico med kanuistkami. Naja Pinterič je dosegla osmi rezultat. Zmagala je Slovakinja Ivana Chlebova, pred Ukrajinko Viktorijo Dobrotvorsko in rojakinjo Zuzano Pankovo. V finalu B je bila Ema Lampič osma.

V konkurenci kajakašev se nobenemu izmed naših predstavnikov ni uspelo uvrstiti v finale A. V finalu B je bil Žiga Lin Hočevar peti, Marko Petek šesti, Ulan Valant sedmi, Matjaž Mavrič pa 22. V finalu A je zmaga po zaslugi Isaka Ohrstroma odšla na Švedsko, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Slovaka Martin Halčin in Peter Mraz.

Med kajakašicami je Zara Halec Makovec v finalu B priveslala do devetega rezultata. V finalu A je bila najboljša Brazilka Ana Satila, druga je bila Poljakinja Natalia Pacierpnik, tretje mesto pa je osvojila Slovakinja Jana Dukatova.