Luka Božič tretji v Liptovskem Mikulašu

0
470

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah se ta konec tedna mudi na Slovaškem. Na prenovljeni progi v Liptovskem Mikulašu je najboljši slovenski rezultat dneva postavil Luka Božič, ki je bil v močni konkurenci kanuistov tretji.

Na tradicionalni mednarodni slalomski tekmi – že 73. mednarodnem tatranskem slalomu – je Luka Božič zasedel tretje mesto in to kljub šestim kazenskim sekundam. Na koncu je za zmagovalcem tekme – domačinom Markom Mirgorodskim – zaostal za sedem sekund. Drugo mesto je osvojil legendarni Michal Martikan.

V kanuističnem finalu A je veslal še Urh Turnšek in bil sedmi. V finalu B je bil Žiga Lin Hočevar drugi, Juš Javornik četrti, Martin Gale peti, Tit Šenk pa osmi.

Med kajakaši so naši predstavniki veslali v finalu B. Žiga Lin Hočevar je bil deveti, Ulan Valant 34., Marko Petek 35., Matjaž Mavrič pa 40. V finalu A je zmagal Jakub Grigar, pred Martinom Halčinom in Matejem Blaščikom.

Med kanuistkami je Naja Pinterič priveslala do desetega mesta v finalu A, Ema Lampič pa je bila peta v finalu B. Zmage se je sicer veselila Brazilka Ana Satila, druga je bila Ukrajinka Viktoriia Dobrotvorska, tretja pa Slovakinja Emanuela Luknarova.

Med kajakašicami smo tokrat imeli le eno predstavnico. Zara Halec Makovec je v finalu B zasedla dvajseto mesto. V finalu A je bila najhitrejša Slovakinja Michaela Haššova, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstili njeni rojakinji Zuzana Pankova in Jana Dukatova.