Luka Božič do prvih stopničk v sezoni 2018.

0
601

Kanuist Luka Božič je na odprtem prvenstvu Avstralije v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Penrithu priveslal do prve uvrstitve na zmagovalni oder v letu 2018. Primorski slalomist je zasedel tretje mesto. V finalu kanuistov je bil Anže Berčič sedmi, Urša Kragelj pa je bila med kajakašicami deveta.

V izjemno močni konkurenci, v Avstraliji se te dni na novo sezono namreč pripravljajo številni asi slaloma na divjih vodah, je Luka Božič svojo nalogo na uvodni tekmi sezone opravil z odliko in se uvrstil na tretje mesto. Zaostal je le za olimpijskim prvakom iz Ria Francozom Denisom Gargaudom Chanujem in olimpijskim podprvakom Slovakom Matejem Benušem. Za zmagovalcem je Božič zaostal za dve sekundi in pol, na progi pa je imel tudi dotik, ki mu je prinesel kazen dodatnih dveh sekund. Brez dotika bi bil drugi.

V finalu je veslal tudi Anže Berčič, ki je bil prav tako zelo hiter na progi. Imel je drugi najboljši čas finala, hitrejši je bil le Gargaud Chanut, za stotinko počasnejši pa je bil Božič, a so Berčiča višje uvrstitve stale kazenske sekunde. Ob zelo hitrem veslanju je namreč naredil tri dotike, kar je pomenilo pribitek šestih kazenskih sekund. To ga je na koncu uvrstilo na sedmo mesto.

Odlično je v polfinalu veslala kajakašica Urša Kragelj, ki je po prvi vožnji dneva zasedala prvo mesto. V finalu se ji popoln napad žal ni izšel. Zaradi velike napake je izgubila ogromno dragocenega časa, tako da je tekmovanje v Avstraliji sklenila na devetem mestu. V polfinalu sta veslali še Eva Terčelj in Ajda Novak, a obe v tej fazi tudi sklenili svoje nastope. Terčeljeva je bila s petimi dotiki na koncu 22., Ajda Novak pa s 54 kazenskimi sekundami 29. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa še ena Avstralka Kate Eckhardt.

V nedeljo bomo videli še tri slovenske nastope. V polfinalu kajakašev bodo veslali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše.

 

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20180216