Žan Jakše v Avstraliji na 22. mestu.

0
609

S polfinalnimi in finalnimi nastopi kajakašev, kanuistk in dvojcev se je v Penrithu zaključilo odprto prvenstvo Avstralije v slalomu na divjih vodah. V polfinalu kajakašev smo imeli tri svoje predstavnike, a se žal nobenemu izmed njih ni uspelo uvrstiti v finale. Najboljši slovenski rezultat dneva je tako dosegel Žan Jakše, ki je bil 22.

V zelo močni konkurenci kajakašev so se vsi trije slovenski predstavniki – Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše – brez težav uvrstili iz kvalifikacij v polfinale, tu pa so se zadnji dan tekmovanja žal tudi zaustavili. Žan Jakše je s štirimi kazenskimi sekundami preizkušnjo zaključil na 22. mestu, Peter Kauzer je prejel 50 kazenskih sekund (brez te kazni bi bil uvrščen v finale) in bil 32., Martin Srabotnik pa je zasedel končno 40. Mesto.

V finalu se je zmage veselil avstralski predstavnik Lucien Delfour, drugo mesto si je priveslal Čeh Jiri Prskavec, tretje pa Francoz Boris Neveu.

Med kanuistkami, kjer nismo imeli svoje predstavnice, sta prvi mesti zasedli sestri Jessica in Noemi Fox, tretja pa je bila še ena Avstralka Kate Eckhardt.

 

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=auscanoe.20180216