Luka Božič najhitrejši v kvalifikacijah evropskega pokala v Meranu

0
580

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah se ta konec tedna udeležuje tekme za ECA evropski pokal v slalomu v Meranu. Luka Božič in Jure Lenarčič sta v kvalifikacijah kanuistov prikazala najhitrejši vožnji.

Danes so bile na sporedu tekme za ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah v Meranu na sporedu kvalifikacijske vožnje, ki so jih slovenski predstavniki uspešno prestali. Med kanuisti je v članski konkurenci najboljšo vožnjo kvalifikacij prikazal Luka Božič, na drugo mesto pa se je uvrstil Jure Lenarčič. Tretji je bil Nemec Lennard Tuchscherer. Dva predstavnika med kanuisti smo imeli v konkurenci mladincev, kjer je Adam Križaj dosegel četrti čas, Matej Trojanšek pa je bil deseti.

Najštevilčnejša zasedba je bila v moškem kajaku, kjer sta v članski konkurenci s progo najbolje opravila Nemca Stefan Hengst in Noah Hegge. Tretji je bil Švicar Manuel Munsch. Najboljši Slovenec je bil Žan Jakše na desetem mestu, Ulan Valant je bil 13., Andraž Pavšič 20., Marko Petek 25., Štefan Božič pa 26.

Med mladinci je Urban Gajšek dosegel drugi čas kvalifikacij, od njega je bil boljši le italijanski kajakaš Xabier Ferrazzi, tretji pa je bil še en Italijan Matteo Pistoni. Jan Ločnikar je bil peti, Jakob Šavli šesti, Žiga Zidar 12., Rene Jeklin 13., Domen Bregar 15., Gašper Vinkovič18., Mark Jeklin 20., Matic Ličen pa 24.

Med kajakašicami je v mladinski konkurenci Sara Belingar priveslala do drugega mesta. Pred njo je bila Italijanka Lucia Pistoni, tretje mesto pa je pripadlo Uli Skok. Sara Globokar je bila sedma, Neja Velišček pa deseta. Sara Globokar je nastopila tudi med kanuistkami. V članski konkurenci kajakašic in kanuistk slovenskih predstavnic tokrat ni bilo.

V nedeljo v Meranu sledijo polfinalne in finalne vožnje.

Rezultati v živo: https://siwidata.com/canoelive/#/live/icf/meran2021

Prenos nedeljskih tekem:

Polfinale:

https://www.youtube.com/watch?v=4-kxLa1PCo8

Finale:

https://www.youtube.com/watch?v=uWOMbK73aF0