Luka Božič zmagal na evropskem pokalu v Meranu

0
576

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah je ta vikend tekmovalo na ECA evropskem pokalu v slalomu na divjih vodah v Meranu, kjer se je v finalu izkazal kanuist Luka Božič in dosegel novo zmago. Jure Lenarčič je bil tik pod stopničkami, na četrtem mestu.  

V Italiji je ta konec tedna potekala peta tekma za ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah. Mednarodne preizkušnje se je udeležilo tudi nekaj naših predstavnikov, tako v sobotnih kvalifikacijah kot v nedeljskih polfinalnih in finalnih vožnjah pa se je izmed naših predstavnikov najbolj izkazal Luka Božič. Primorski kanuist je namreč nanizal najboljše vožnje v vseh fazah tekmovanja. V finalu je bil kljub nenatančni vožnji in štirim kazenskim sekundam 41 stotink hitrejši od najbližjega zasledovalca Leona Hanike iz Nemčije. Tudi tretje mesto je odšlo v Nemčijo po zaslugi Lennarda Tuchschererja, na četrtem mestu pa je tekmo končal Jure Lenarčič. Adam Križaj je bil 13., Matej Trojanšek pa 18.

Med kajakašicami se je finalni nastop za vsega eno mesto izmuznil Sari Belingar, ki je bila enajsta. Ula Skok je tekmovanje zaključila kot 19., Sara Globokar je bila 20., Neja Velišček pa 21. Zmagala je Nemka Anna Faber, pred Francozinjo Lucie Baudu in še eno Nemko Nele Gosse.

V konkurenci kanuistk je slovenske barve zastopala le Sara Globokar, ki je bila osma. Najboljši finalni nastop je pokazala Nemka Zoe Jakob, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Francozinji Ella Bregazzi in Lucie Baudu.

V moški konkurenci kajakašev sta za dvojno nemško zmago poskrbela Tim Maxeiner in Noah Hegge, medtem ko je tretje mesto zasedel Čeh Ondrej Cvikl. Najboljši slovenski predstavnik je bil tokrat Ulan Valant na devetem mestu. Na enajstem mestu je tekmovanje zaključil Jan Ločnikar, Urban Gajšek je bil 16., Marko Petek 23., Žan Jakše 30., Jakob Šavli 35., Štefan Božič 36., Domen Bregar 37., Žiga Zidar38., Gašper Vinkovič 44., Mark Jeklin 46., Matic Ličen 52., Rene Jeklin pa 57.

V seriji tekmovanj za ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah sta na sporedu še dve tekmi, in sicer ob koncu julija v Čeških Budejovicah ter v začetku avgusta v Pragi.