Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Tim Novak so priveslali do zlata na SP v ZDA.

0
240

Slovenska reprezentanca mladincev in mlajših članov v spustu na divjih vodah nadaljuje z zelo uspešnimi nastopi na svetovnem prvenstvu na reki Nantahala v Severni Karolini. Drugi tekmovalni dan je ekipa kajakašev do 23 let, za katero so veslali Maks Frančeškin, Vid Debeljak in Tim Novak, priveslala do naslova ekipnih svetovnih prvakov v klasičnem spustu.

Kajakaši Vid Debeljak, Maks Frančeškin in Tim Novak so priveslali do pete kolajne za slovensko reprezentanco, ki se ta teden mudi na svetovnem prvenstvu v Združenih državah Amerike. V ekipni tekmi klasičnega spusta so za seboj pustili vso konkurenco, najbolj pa so se jim približali nemški reprezentanti Barthel, Hartstein in Paufler, ki so zaostali za vsega 62 stotink sekunde. Tretjeuvrščeni Čehi Hala, Zieris in Neubert pa so bili počasnejši nekaj manj kot tri sekunde.

Ekipa kajakašev do 23 let je bila tudi edina slovenska ekipa na startu prve ekipne preizkušnje tega prvenstva. Med kanuisti v konkurenci mlajših članov so se naslova svetovnih prvakov razveselili Čehi, ki so zmagali pred Italijani in Francozi, med kajakašicami pa so zmagale Italijanke, pred Nemkami in Švicarkami. V mladinski konkurenci kajakašev so bili najuspešnejši Nemci, pred Čehi in Francozi, v kanuju so zmagali predstavniki Češke, drugi so bili Francozi, tretji pa Švicarji, pri kajakašicah pa so slavile Čehinje, pred Nemkami in Francozinjami.

V Severni Karolini so pred tekmovalci in tekmovalkami še sprinterske preizkušnje. Najprej jih čakajo kvalifikacije sprinta na divjih vodah, zadnji tekmovalni dan pa še posamični finalni nastopi in ekipne preizkušnje.

Rezultati: http://results.deltatiming.com/wwc/nantahala-2015