Manca in Tjaša Mikelj v finalu B olimpijskih upov v Bratislavi.

0
325

Drugi tekmovalni dan močne mednarodne regate v sprintu na mirnih vodah za mlajše tekmovalke in tekmovalce olimpijski upi v Bratislavi sta v finalu B v K2 500m, kajakašic starosti 15-16 let, veslali Manca in Tjaša Mikelj ter zasedli drugo mesto.

Kajakašici bohinjskega kluba Tjaša in Manca Mikelj sta v svoji kvalifikacijski skupini kajakašic od 15 do 16 let v kajakaškem dvojcu na 500 metrov postavili četrti čas in si tako zagotovili napredovanje v polfinale. Tudi v polfinalnem nastopu sta ciljno linijo prečkali kot četrti, tako da sta se uvrstili v finale B. V odločilni vožnji dneva sta tesno zaostali za portugalsko navezo Joana Ramos – Maria Santos in bili drugi, skupno enajsti na tej razdalji. V finalu A sta zmagali Madžarki Dora Draviczki in Zsuzsanna Maricza, pred Slovakinjama Katarino Pecsukovo in Boanko Sidovo ter Madžarkama Anno Maro in Tunde Marton.

V kvalifikacijah kajakašic do 15 let na 500 metrov je veslala Tia Franca in se z osmim časom svoje kvalifikacijske skupine uvrstila v polfinale, kjer je bila nato šesta. Med kajakašicami do 17 let na 500-metrski razdalji je bila Neja Vodopivec v kvalifikacijski skupini osma. Prav tako osmi mesti sta dosegla Jan Černe in Klemen Rajčič, vsak v svoji kvalifikacijski skupini kajakašev do 17 let.

Na 500-metrski razdalji so se predstavili Matevž Manfreda, Alen Mugerli, Rok Maver in Jakob Stojanovič, ki so veslali v kajakaškem četvercu. V cilj kvalifikacijske skupine so priveslali kot sedmi.

V nedeljo se bodo olimpijski upi zaključili s preizkušnjami na 200 metrov.