Matevž Manfreda in Alen Mugerli na stopničkah olimpijskih upov v Bratislavi.

0
555

Slovaška ta konec tedna gosti močno mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah za mlajše tekmovalke in tekmovalce, ki se je udeležujejo predstavniki 36 držav z vsega sveta, tudi Avstralije, Argentine, ZDA itd. Uvodni dan tekmovanja sta se na zmagovalni oder uvrstila Matevž Manfreda in Alen Mugerli, ki sta bila tretja v K2 1000 metrov, med tekmovalci starosti 15 in 16 let.

Primorska kajakaša Matevž Manfreda sta v Bratislavi priveslala do bronaste kolajne med kajakaškimi dvojci na 1000 metrov, po tem ko sta bila najhitrejša v svoji kvalifikacijski in polfinalni skupini. V finalu sta morala premoč priznati Nemcema Antonu Winkelmannu in Janu Petru Grafu ter Slovakoma Viktorju Samuelu Podhradskemu in Danielu Ribanskemu.

Med kajakaškimi dvojci na 1000 metrov v starostni skupini 15 – 16 let sta veslala tudi Rok Mver in Jakob Stojanović. V kvalifikacijski skupini sta imela šesti čas in se tako uvrstila v polfinale, kjer pa sta s sedmim časom nato svoj nastop sklenila.

Le eno mesto je za uvrstitev v finale B na 1000 metrov med kajakašicami do 15 let zmanjkalo Tii Franca, ki je bila v kvalifikacijski skupini najprej četrta, v polfinalni pa nato sedma.

V isti kategoriji je veslala tudi Tjaša Mikelj in bila v svoji kvalifikacijski skupini sedma.

Med leto dni starejšimi tekmovalkami je na 1000 metrov veslala Manca Mikelj in se s šestim časom svoje kvalifikacijske skupine uvrstila v polfinale. Tam je nato dosegla peti rezultat. Neja Vodopivec je bila v kvalifikacijah kajakašic na 1000 metrov do 17 let sedma. Med kajakaši v tej starostni skupini sta veslala dva slovenska predstavnika. Jan Černe je v polfinale prišel s šestim časom kvalifikacijske skupine, Klemen Rajčič pa s sedmim. Oba sta nato v svojih polfinalnih skupinah priveslala do devetega mesta.

V soboto tekmovalce in tekmovalke čakajo preizkušnje na 500 metrov.