Manfreda in Mugerli v Poznanju 13. v K2 1000m

0
623

Tretji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Poznanju smo spremljali prve finalne nastope, med njimi dva slovenska v finalih B na 1000 metrov. Matevž Manfreda in Alen Mugerli sta v K2 1000m med mladinci osvojila 13. mesto, Tit Faletič pa je bil med mlajšimi člani na 1000 metrov skupno 17.

Dopoldanski del sobotnega programa je bil namenjen finalnim tekmam mladincev in mlajših članov na 1000-metrski razdalji. V finalih B smo imeli na tej razdalji dva čolna. Mladinca Matevž Manfreda in Alen Mugerli sta se za čim boljši rezultat potegovala v kajakaškem dvojcu in na koncu v cilj priveslala kot četrta. Skupno sta si na tem prvenstvu priborila 13. mesto, in to kljub zdravstvenim težavam, ki so ju oziroma ju še pestijo. V finalu A sta si naslov mladinskih evropskih prvakov priveslala Nemca Albert Fritzsche in Anton Winklemann, druga sta bila Španca Ernesto Goribar in Marcos Caballero, tretja pa Čeha Lukaš Hrabek in Vaclav Termer.

V finalu B na 1000 metrov med kajakaši do 23 let je veslal Tit Faletič. Osvojil je osmo mesto finala B, skupno 17. rezultat tega prvenstva. Evropski prvak v tej kategoriji je postal Danec Thorbjorn Rask, drugi je bil Belorus Uladzislau Kravets, tretji pa Nemec Tobias Hammer.

Popoldne so bile na vrsti še polfinalne tekme na 200-metrski razdalji. Vsi trije slovenski polfinalisti so prišli do nedeljskih final B. Mia Medved je bila v svoji polfinalni skupini kajakašic do 23 let peta, Jakob Stojanović je bil v svoji skupini sedmi med mladinci, Miha Fartek pa je v cilj druge polfinalne skupine kajakašev do 23 let priveslal kot osmi.

V nedeljo se bo prvenstvo na Poljskem zaključilo s finalnimi tekmami na 500 in 200 metrov. Jakob Stojanović bo veslal v finalu A na 500 in finalu B na 200 metrov, Tit Faletič v finalu B na 500 metrov, Mia Medved v finalih B na 200 in 500 metrov, Miha Fartek pa v finalu B na 200 metrov.

Rezultati: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

Prenos: https://www.facebook.com/wzkaj/