Jakob Stojanović do finala A na mladinskem EP v Poznanju

0
675

Mladi sprinterji na mirnih vodah so drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Poznanju uspešno nastopili tako v dopoldanskih polfinalih na 500 in 1000 metrov kot popoldanskih kvalifikacijah na 200 metrov. Mladinec Jakob Stojanović se je uvrstil v finale A na 500 metrov.

V poljskem Poznanju se tri tedne po članih za kolajne na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah potegujejo še mladinci in mlajši člani. Drugi tekmovalni dan je odlično veslal mladinec Jakob Stojanović, ki je med kajakaši na 500 metrov v svoji skupini zasedel tretje mesto. Pred njim sta bila uvrščena le Italijan Achille Spadacini in Rus Semen Sitnikov. S tretjim časom polfinalne skupine si je Stojanović zagotovil mladinski finale A na 500 metrov.

Popoldne je nastopil še v kvalifikacijah na 200 metrov, bil v svoji skupini četrti in se zanesljivo uvrstil v polfinale.

V konkurenci kajakašic do 23 let je v tekmi na 500 metrov Mia Medved v svoji polfinalni skupini ciljno linijo prečkala kot peta. To je zadostovalo za finale B na tej razdalji, ki bo na sporedu v nedeljo. V njeni skupini je sicer zmagala predstavnica Srbije Marija Dostanić, Mia pa je za njo zaostala za dobre štiri sekunde in pol. Tudi Mio je popoldan čakal še kvalifikacijski nastop na 200 metrov. V skupini je zasedla četrto mesto in prišla do nastopa v sobotnem polfinalu.

Mladinca Matevž Manfreda in Alen Mugerli sta veslala v polfinalu kajakaških dvojcev na 1000 metrov in bila v svoji skupini šesta. Tudi  njiju čaka finale B na tej razdalji. Pred odhodom na evropsko prvenstvo sta se oba spopadala z zdravstvenimi težavami, katerih posledice so bržkone vidne na tem prvenstvu. Manfreda je bil namreč operiran na slepiču, Mugerli pa bo moral pod nož zaradi kile, tako da na tem prvenstvu vlagati vse moči v čim boljše nastope.

V dveh polfinalih kajakašev do 23 let smo spremljali Tita Faletiča. Najprej je tekmoval v polfinalu na 500 metrov, kasneje pa še na 1000 metrov. V obeh polfinalnih skupinah je Tit v cilj priveslal kot osmi. Doseženi čas je zadostoval za uvrstitev v finale B po času, in sicer na obeh razdaljah.

Popoldne se je prvič na tem prvenstvu predstavil tudi Miha Fartek. Kajakaš bohinjskega kluba je veslal v kvalifikacijah kajakašev na 200 metrov. Veslal je v drugi kvalifikacijski skupini in v cilj prišel na sedmem mestu, slabe tri sekunde za zmagovalcem skupine Bolgarom Denislavom Cvetanovom. V skupni razvrstiti je imel Fartek 20. čas kvalifikacij.

V soboto dopoldne so na vrsti finala A in B na 1000 metrov, popoldne pa še polfinalne tekme na 200 metrov.

Rezultati: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

Prenos: https://www.facebook.com/wzkaj/