Mladi sprinterji napredovali v polfinala EP v Poznanju

0
461

S kvalifikacijami na 1000 in 500 metrov se je v Poznanju začelo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Pet slovenskih predstavnikov, ki so nastopili danes, je uspešno napredovalo v petkove polfinalne tekme.

Prvi se je na jezeru Malta v Poznanju predstavil Tit Faletič, ki je veslal v kvalifikacijah kajakašev do 23 let na 1000-metrski razdalji. V svoji kvalifikacijski skupini je v cilj priveslal kot peti in se uvrstil v polfinale, ki ga čaka v petek. Skupno je imel 18. čas kvalifikacij. Pred iztekom dopoldanskega dela programa je veslal še v kvalifikacijah na 500 metrov, kjer se je s šestim časom svoje skupine prav tako uvrstil v naslednjo fazo tekmovanja.

Četrti čas kvalifikacijske skupine med kajakašicami do 23 let na 500 metrov je dosegla Mia Medved, naša edina predstavnica v ženski konkurenci na tem prvenstvu. Skupno je imela 13. čas kvalifikacij na tej razdalji.

Matevž Manfreda in Alen Mugerli sta po zdravstvenih težavah, ki so ju pestile pred kratkim, v mladinskem kajakaškem dvojcu na 1000 metrov v svoji skupini v cilj priveslala kot šesta. To je bilo dovolj, da ju bomo v akciji znova videli v petek, ko so na sporedu polfinalne tekme.

V polfinalu pa bo veslal tudi Jakob Stojanović. V konkurenci mladincev na 500 metrov je v svoji skupini zasedel četrto mesto.

V petek bomo najprej spremljali polfinala na 500 in 1000 metrov, popoldne pa kvalifikacije na 200 metrov čakajo Jakoba Stojanovića, Mio Medved in Miho Fartka.

Rezultati: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

Prenos: https://www.facebook.com/wzkaj/