Manfreda in Pikon šesta, Kragelj deveti na svetovnem prvenstvu za mladince in U23 v sprintu na mirnih vodah

0
462

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Auronzu sta Matevž Matevž Manfreda in Anže Pikon osvojila šesto mesto med kajakaškimi dvojci na 500 metrov, Jure Kragelj pa je bil v finalu A na 1000 metrov deveti.

Mlajša člana Matevž Manfreda in Anže Pikon sta na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Italiji veslala v finalu A kajakaških dvojcev do 23 let na 500 metrov. V cilj sta priveslala kot šesta, kolajna pa se jima je izmuznila za vsega štiri desetinke. Svetovna prvaka v tej disciplini med mlajšimi člani sta postala Madžara Bence Vajda in Tamas Szabo, druga sta bila Italijana Francesco Lanciotti in Giovanni Penato, tretja pa Nemca Tillman Sommer in Jonas Borkowski.

V finalu A na 1000 metrov je v konkurenci kajakašev mladincev nastopil Jure Kragelj ter se uvrstil na deveto mesto. Tudi tu je zmaga odšla na Madžarsko, in sicer po zaslugi Balinta Kolleka, drugi je bil Švicar Luca Lauper, tretji pa Nemec Philipp Quiel.

Matevž Manfreda je popoldne uspešno nastopil še v polfinalu kajakašev do 23 let na 500-metrski razdalji. Pred njim sta v cilj priveslala le Novozelandec Thomas MacGibbon in Šved Dennis Kernen. S tretjim časom polfinalne skupine si je Manfreda zagotovil nastop v nedeljskem finalu A na 500 metrov.

V mladinskem polfinalu kajakašev na 500 metrov pa je veslal Jure Kragelj. Primorec je v cilj priveslal kot peti ter si tako zagotovil nastop v finalu B. Ta je bil na sporedu kmalu po polfinalu, Kragelj pa je znova v cilj prišel kot peti, kar pomeni, da bo v končni razvrstitvi na tej razdalji osvojil 14. mesto.

V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo z nastopom mlajših članov Matevža Manfrede v finalu A na 500 metrov in Tita Faletiča v preizkušnji na 5000 metrov.  

Foto: Tomaž Kragelj