Martin Albreht zmagal v Bratislavi.

0
613

Kajakaš Martin Albreht je zmagal na mednarodni slalomski tekmi Slovak Open, ki je ta konec tedna potekala v Bratislavi. Simon Brus je zasedel četrto mesto, Niko Testen pa je bil deveti. V finalu kanuistk je Alja Kozorog osvojila peto mesto, Jure Lenarčič je bil med kanuisti šesti, Žiga Taljat pa deseti.

Na mednarodni tekmi, kjer so nastopili predstavniki 14 držav, se je izmed slovenskih slalomistov najbolje odrezal Martin Albreht, ki je bil najboljši kajakaš na progi v Čunovem pri Bratislavi. Najboljši je bil že v polfinalu, v finalni vožnji pa je bil sekundo in 11 stotink hitrejši od Slovaka Matuša Hujse in več kot dve sekundi hitrejši kot Avstrijec Helmut Oblinger. Tik pod zmagovalne stopničke se je uvrstil Simon Brus, ki je sicer imel drugi najhitrejši čas finala, a sta ga višje uvrstitve stali dve kazenski sekundi. V finalu je veslal še Niko Testen, ki je bil na koncu deveti. Po polfinalu je nosilec kolajne z letošnjega mladinskega evropskega prvenstva sicer zasedal peto mesto. V polfinalu sta obstala Luka Čižman (32.) in Val Manfreda Vidrih (38.).

V finalu kanuistk je veslala Alja Kozorog, ki je po kar nekaj težavah zasedla peto mesto. S progo, ki je leta 2011 gostila svetovno prvenstvo, so imele težave tudi nekatere druge slalomistke, najboljši rezultat pa je postavila Avstrijka Viktoria Wolffhardt, ki je bila edina, ki je v cilj priveslala brez kazenskih sekund. Drugo mesto si je priveslala Francozinja Cecile Tixier, tretja pa je bila Slovakinja Katarina Kopunova.

V finalu sta veslala še kanuista Jure Lenarčič in Žiga Taljat. Slednjemu se je zadnja vožnja v Bratislavi povsem podrla, saj je prejel kar 156 kazenskih sekund, zato je preizkušnjo končal na desetem mestu. Nekoliko višje, na petem mestu, je tekmovanje končal Jure Lenarčič, ki pa je prav tako napačno preveslal vrata. Zmagal je Francoz Edern Le Ruyet, na drugo mesto se je uvrstil Slovak Patrik Gajarsky, na tretje pa njegov rojak Marko Mirgorodsky, ki je na nedavnim MOI v Nanjingu v boju za bronasto kolajno premagal Leona Breznika.

Manj uspešne so bile kajakašice, saj se nobeni izmed šesterice polfinalistk ni uspelo prebiti med najboljšo deseterico. Še najbližje finalu je bila Ajda Novak, ki je bila 12. Dve mesti za njo, na 14., se je uvrstila Beti Medved, Alja Kozorog je bila 17., Neža Vrevc 18., Neža Jarc 25., Teja Vrbnjak Erbežnik pa 26. Tako kot v kanuju se je zmage veselila Viktoria Wolffhardt, drugo mesto pa sta si razdelili tekmovalki, ki sta bili na prvem in drugem mestu v letošnji sezoni svetovnega pokala – Avstrijka Corinna Kuhnle in Slovakinja Jana Dukatova.

V konkurenci dvojcev, kjer na startu ni bilo slovenskih predstavnikov, sta zmagala domačina Peter in Pavol Hochschorner, druga sta bila Italijana Pietro Camporesi in Niccolo Ferrari, tretja pa Francoza Pierre Antoine Tillard in Edern Le Ruyet.