Tacen gostil še DP v slalomu za najmlajše.

0
622

Kajakaški tabor za najmlajše kajakaše, ki je ta teden potekal na slalomski progi v Tacnu, se je zaključil s tekmo državnega prvenstva v slalomu za mlajše kategorije. Mladi tekmovalci na divjih vodah so pokazali, da so vsestranski, saj so se na vrhu znova zvrstili tisti, ki so se izkazali že na nedavnih državnih prvenstvih v sprintu in klasičnem spustu na divjih vodah, ki sta bila prav tako organizirana na Savi.

V kategoriji starejših dečkov se je naslova državnega prvaka med kajakaši razveselil Celjan Urh Turnšek, drugi je bil Vid Oštrbenk iz Čateža, tretji pa Marko Petek (KKK Ljubljana). Urh Turnšek in Vid Oštrbenk sta na vrhu končala tudi kanuistično preizkušnjo. Bronasto kolajno si je priveslal Primorec Nejc Polenčič. Slednji se je skupaj s Štefanom Božičem razveselil naslova državnega prvaka v konkurenci dvojcev. Srebro sta osvojila Beno Kunst in Vid Oštrbenk (KKK Čatež), tretja pa sta bila Marko Petek in Ulan Valant (KKK Ljubljana). Najboljša kajakašica med starejšimi deklicami je bila Lea Novak (KKK Tacen), za njo pa sta se zvrstili Živa Brglez (BD Steklarna Hrastnik) in Maša Račič (KKK Krško). V konkurenci kanuistk je prav tako slavila Lea Novak, pred Evo Alino Hočevar (KK Simon) in Manco Gosenco (KKK Ljubljana).

Eva Alina Hočevar je srebrni kolajni v kanuju dodala še naslov državne prvakinje med kajakašicami v konkurenci mlajših deklic. Na drugo mesto se je uvrstila Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne), tretja pa je bila Zala Zanoškar (KKK Nivo Celje). Najboljši kajakaš med mlajšimi dečki je Celjan Lan Tominc, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila predstavnika KK Soške elektrarne Rok Bezeljak in Jan Šušmel. Med kanuisti je bil najhitrejši Maj Miš (KKK Tacen), drugo mesto je osvojil Nejc Gradišek (KK Simon), tretje pa Nik Gerčer (KKK Ljubljana). V konkurenci dvojcev pa sta Jan Ločnikar in Lan Tominc (KKK Nivo Celje) s progo opravila hitreje kot Rok Bezeljak in Jan Šušmel (KK Soške elektrarne).

V kategoriji cicibanov si je naslov državnega prvaka med kajakaši priboril Luka Brglez (BD Steklarna Hrastnik), srebro je pripadlo Maksu Breclju, bron pa Anžetu Marinku (oba KKK Tacen). Med cicibankami se je na progo podala le Naja Pinterič (KKK Čatež), nastopile pa so tudi kanuistke v konkurenci dvojcev. Najuspešnejši sta bili Lea Novak in Zarja Colnar (KKK Tacen), drugi sta bili Sara Belingar in Neja Vodopivec (KK Soške elektrarne), tretji pa Manca Gosenca in Helena Domanjko (KKK Ljubljana).

Na sporedu so bile tudi štiri ekipne kategorije. Med starejšimi dečki si je naslov državnih prvakov v ekipnih vožnjah kajakašev priveslala ekipa Celja, za katero so veslali Domen Višnar, Urh Turnšek in Lan Tominc. S srebrom so se domov vrnili predstavniki KK Soške elektrarne Štefan Božič, Andraž Pavšič in Dante Brelih, tretji pa so bili predstavniki tacenskega kluba Lenart Lapornik, Lenart Burgar in Brin Colnar.

Med mlajšimi dečki so bili najboljši predstavniki KK Soške elektrarne Rok Bezeljak, Jan Šušmel in Rok Boltar, drugi so bili člani KKK Nivo Celje Jan Ločnikar, Lovro Petek in Žiga Rebernik, tretji pa še člani druge ekipe KK Soške elektrarne Urban Gajšek, Matija Pavlič in Adam Križaj. Člani istega kluba so bili najuspešnejši tudi v tekmi kanuistov med starejšimi dečki. Zlato so si priveslali Nejc Polenčič, Štefan Božič in Dante Brelih, drugi so bili Vid Oštrbenk, Maj Oštrbenk in Beno Kunst (KKK Čatež), tretji pa Jaka Bernat, Lenart Lapornik in Maj Miš (KKK Tacen). Med starejšimi deklicami so v kajaku nastopile le predstavnice domačega kluba Lea Novak, Nika Brecelj in Zarja Colnar.

 

Podrobnejše rezultate lahko najdete tukaj.